Dragon’s Dogma 2 Geliştiricisi, Devam Filmi Üzerinde 12 Yıl Çalışmanın Nedenlerini Anlattı

Dragon’s Dogma 2 Geliştiricisi, Devam Filmi Üzerinde 12 Yıl Çalışmanın Nedenlerini Anlattı

Dragon’s Dogma 2’nin piyasaya sürülmesine sadece birkaç hafta kaldı ve ilk oyunun çıkışından bu yana 12 yıl geçti. Ancak Capcom’un proje üzerinde neden bu kadar uzun süre çalıştığı konusu nedir? Yapımcı Yoshiaki Hirabayashi, yakın zamandaki GamesRadar röportajında açıklamalarda bulundu.

Hirabayashi’ye göre, oyunun uzun süre beklenmesinin nedeni sadece “zamanlama sorunları” değildi. Son birkaç yıldır Capcom, yüksek bütçeli oyunlar üzerinde çalışıyordu ve Dragon’s Dogma’nın devamı olarak bu proje için büyük kaynaklar gerekiyordu, bu nedenle yayıncının çabalarını dengelemesi gerekiyordu.

Bu sadece şirketin aynı anda birçok büyük seriyi piyasaya sürdüğü bir durumdur, ancak biz Dragon’s Dogma’yı seviyoruz ve Sayın Itsuno hemen geri dönmeyi çok isterdi. Çok fazla proje planlaması yapmıştı ve tekrar geri dönebilmeden önce başka oyunlara dikkatini vermek zorunda kaldı.

Ayrıca yapımcı, Dragon’s Dogma 2’nin oluşturulması için “yıldızların uygun zamanda bir araya gelmesi” gerektiğini düşünüyor. Bu oyunun açık dünya olmasından dolayı, “çalışma yükünün, geliştirme süresinin ve planlamanın yüksek düzeyini” sürdürmek gerekiyordu.

Bu sadece bir zaman meselesi değil – özellikle açık dünya tarzında olan bu tür oyunlar, büyük miktarda kaynak, iş gücü, geliştirme süresi ve planlama gerektirir. Yani yönetmen için gerçekten uygun zamanda yıldızların bir araya gelmesi gerekiyordu: büyük bir ekip, kaynaklar ve zaman, geri dönebilmek için uygun olmalıydı.

Dragon’s Dogma 2, 22 Mart’ta PS5, Xbox Series ve PC platformları için piyasaya sürülecek.