Geliştiriciler, Atomic Heart’ta Limbo’nun Oluşturulma Hikayesini Paylaştılar.

Geliştiriciler, Atomic Heart’ta Limbo’nun Oluşturulma Hikayesini Paylaştılar.

Atomic Heart’ün ikinci hikaye DLC’si olan Atomic Heart: Limbo’da Mahkum, Artem “Artepy” Gayyev tarafından yaratılan çarpık dünya, oyunculara yeni perspektifler sunuyor.
Orijinalliğin anlaşılmasını iyileştirmek için, oyuncular, Atomic Heart’ün temellerine geri dönerek bu kavramın öncül hikayesini paylaşmaya karar verdiler.

90’ların sonlarında Artem, bilinçaltı dünyanın, teknokrasinin alternatifi olan bir masal dünyasını yaratma düşkünlüğüne kapıldı. Bu proje, asıl işiyle aynı anda kendi girişimiyle uğraştığı bir projeydi. Bu nedenle ilk konsept, ancak 2004-2006 yıllarında son şeklini aldı.
Projenin çalışma adı “Varoliev Köprüsü” idi.

Projede başroldeki karakterler, beyaz bir palto ve kuyrukla giyilen kahraman Squirrel ve herkesin tanıdığı kahraman Newton idi.

Onlar farklı karakterlerle dolu şehirler ve köyler içeren gerçeküstü bir dünyada seyahat ettiler. Bu yerlerin hepsinin farklı ekonomik, politik ve sosyal yapıları vardı.

Ana karakterlerin amacı, bu dünyadan çıkışı sağlayan Varoliev Köprüsü olan bir deniz fenerini bulmaktı. Ancak sakinler, seyahat edenleri hayatlarına dahil etti, onları bir çıkmaza soktu veya sonsuz maceralara gönderdi.

Dünya haritası, bir beyin kabuğunun bölümleri ve sapı şeklindeydi. “Varoliev Köprüsü” adı da, yarım küreler arasında geçen beyin kısmını ifade eder.

Ancak kavramın daha fazla gelişmesiyle, karmaşık geldiği ve özünü koruyarak basit kelimelerle aktarılmasının zor olduğu anlaşıldı.
Yani, dünya yaratımının kökenlerine dönülmeli ve Limbo’ya giriş olarak teknoloji ve bilime odaklanılmalıydı, bu sırada Limbo zaten ünlenmişti. Böylece tüm Limbo karakterleri, bize daha tanıdık gelen bir dünyaya taşındı.

Örneğin, Bay Sünger karakterinin Limbo dünyasındaki sünger evreninden türediği Sechenov. Mevcut Baba Zina karakteri ise, Limbo dünyasında doğaüstü yeteneklere sahip olduğu ve anaerkilik düşüncesini temsil ettiği için oluşturuldu. Benzer örnekler çoktur!

Ancak sadece karakterler yeni ortamda yerlerini bulmadı. Öyle ki, Limbo’nun siyasi ve sosyal özellikleri, Tesiste 3826’nın içinde somutlaştı.

Artem, son röportajında PCGamesN portalı‘nda şunları söyledi: “Biz Limbo dünyasını absürt buluyoruz, Limbo sakinlerine ise gerçek dünyamız absürt geliyor. Her şey birbirine bağlıdır – dünyalar DNA sarmalı gibi birbirine dolanmıştır.”

Limbo’nun görsel kavramıyla ilgili en sık sorulan sorulardan biri şudur: “Nokta deseni ne anlama geliyor?” Aslında, bu, hücresel yapıda, arı peteklerinde, matriste vb. görebileceğiniz doğal bir fraktaldir. Ve bu desen, Limbo’dan doğan objeleri vurgulamak için seçilmiştir. Böylece böceklerin ve hayvanların dikkatini çeker, böylece onları, üremek ve nüfuslarını artırmak için yiyebilirler.

Atomic Heart’ün ikinci hikaye DLC’si olan Atomic Heart: Limbo’da Mahkum’un yayınlanmasıyla bazı oyuncular evrenin bu kısmının nasıl göründüğünden şaşırdılar. Yukarıda bahsedilenler dikkate alındığında, bu sadece aynı eski dünyanın farklı bir parçası olduğunu belirtmek mümkün. Ve şimdi aynı detayları daha kolay fark edebilirsiniz: şeker, kaloriler, enerji elde etmek için soğuk sentez, denizanası şeklinde turbojet motor, evlerin yapıldığı karbonhidratları yiyen bakteriler ve daha fazlası.