İki Popüler Uygulamada Zararlı Yazılım Tespit Edildi !

İki Popüler Uygulamada Zararlı Yazılım Tespit Edildi !

    Google Play denilince hemen aklımıza sayısız uygulamanın bulunduğu büyük bir platform geliyor. Bu platformun içinde tabi ki birçok kategoriden uygulamalar bulunuyor. Binlerce geliştiricinin eklediği uygulamaların hepsi maalesef çok güvenilir değil. Ancak bazen de güvenilir diye tabir ettiğimiz uygulamalar da bile zararlı yazılımlar tespit ediliyor. Bu haberimizde de bu durumda olan iki uygulamadan bahsedeceğiz.

   Wandera isimli güvenlik şirketinin yaptığı araştırma sonucun da Google Play’de bulunan Sun Pro Beauty Kamerası ve Funny Sweet Beauty isimli uygulamalarda Adware tespit etti. Üreticileri ne kadar farklı olsa da aynı şekilde davranın bu iki uygulama güvenlik şirketinin dikkatini çekti ve yaptığı araştırma sonucunda zararlı yazılımları bulundurduğunu keşfetti. 

 İndirilme Oranları Çok Yüksek 

  Uygulamaların mağazadan indirilme sayılarının çok yüksek olması büyük bir kitleyi etkilediğini gösteriyor. Sun Pro Beauty adlı uygulama yaklaşık olarak 500 bin indirilirken  Funny Sweet Beauty adlı uygulama 1 milyon kere indirilmiş durumda. 

 

    Arka planda kullanıcının haberi olmadan çalışan bu iki uygulama Wandera’nın gönderdiği raporla mağazadan kaldırılmış durumda. Ancak Wandera bir konu hakkında daha kullanıcıları uyardı. Şirket, kullanıcının izni olmadan ses kaydı yapabilme, kısayol kurma ve sistem uyarı penceresini kandırma gibi işlemleri yapan uygulamaların silinmesini önderdi.