Indiana Jones ve Büyük Çember’de “tamamen modellenmiş” bir kamçı olacak.

Indiana Jones ve Büyük Çember’de “tamamen modellenmiş” bir kamçı olacak.

Dün yapılan Xbox Developer_Direct sunumunda, MachineGames, Bethesda ve Microsoft, Indiana Jones and the Great Circle’ı tanıttı ve tabii ki, Indy’nin kamçısını eylemde görebildik. Kamçı, savaştan gizli hareketlere ve hareket etmeye kadar çeşitli oyun eylemleri için kullanılabiliyor ve MachineGames, oyuncuların onu kullanırken kendilerine güvenli hissetmeleri için nasıl çalıştıklarını anlattı.

LucasArts’ın sitesinde yayınlanan bir röportajda oyun direktörü Jerk Gustafsson, Indiana Jones and the Great Circle’daki kamçının “tüm detaylara kadar tamamen modellendiğini” söyledi. Gustafsson’a göre bu, ek teknik zorluklar yaratsa da aynı zamanda oyunu daha gerçekçi ve yerine oturmuş hale getirmeyi sağladı.

Temel amacımız, onu mümkün olduğunca kullanışlı ve evrensel hale getirmek. – Gustafsson, The Great Circle’daki kamçıdan ne bekleyebileceklerine dair bir soruya cevap verirken dedi. Genellikle kamçı dediğimizde akla çevreyi keşfetme, salınma ve tırmanma için bir araç gelir. Ancak onun üzerinde çalışmaya başladığımızda, öncelikle savaşlara odaklandık, çünkü bu oyunun en zorlu kısmı olacağını biliyorduk. Sadece savaş sırasında mükemmel çalışmasını sağlamak değil, aynı zamanda dövüş, kullan atmalı dövüş ve diğer önemli oyun elemanlarıyla uyum içinde çalışmasını sağlamak zorundaydık. Ayrıca tamamen modellendirilmiş bir kamçı kullanmaya karar verdik, bu da teknik açıdan zorlu bir görevdi, ancak bizim için o gerçekçi ve havalı etkiyi elde etmemiz çok önemliydi.

MachineGames ayrıca, Indiana Jones and the Great Circle’ın genellikle birinci şahıs bakış açısına sahip bir oyun olacağını doğruladı, ancak kısa sahnelerde ve çevrede hareket etme gibi bazı oyun bölümlerinde üçüncü şahıs bakış açısının kullanılacağını belirtti.

Indiana Jones and the Great Circle’ın bu yıl Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülmesi planlanıyor.