Intel, IDF 2017 öncesinde Geliştirici Forum programından vazgeçiyor.

Intel, IDF 2017 öncesinde Geliştirici Forum programından vazgeçiyor.

Evet, bu biraz sürpriz oldu -İngiltere bugün Intel Developer Forum programını derhal yürürlükten kaldırılacağını artık sona erdiğini açıkladı. San Francisco’da Ağustos ortasında yapılması planlanan IDF17’nin iptalini de içeriyor.

Intel, açıklama yaparak IDF web sitesinde yayınlanan kısa bir açıklamada bulundu.

Duyuruda “Intel olay portfolyosunu geliştirdi ve ilerleyen IDF programını sonlandırmaya karar verdi.” “Intel Geliştirici Forumu ile geçirdiğiniz yaklaşık 20 yıl için çok teşekkür ederiz! Intel, tasarımcılar, mühendisler ve geliştiriciler için dokümantasyon, yazılım ve araçlar içeren bir Kaynak ve Tasarım Merkezi de dahil olmak üzere, intel.com’da bir çok kaynak bulunduruyor. Müşterilerimiz, ortaklarımız ve geliştiricilerimiz Intel temsilcisine sorularla ulaşmalı’’ yazıyordu.

Intel’in IDF’ye olan desteğini çekme kararı ile ilgili başka ayrıntı yok.

Tüm bu yıllardan sonra gerçekten şaşırtıcı bir olay. İlk IDF 1997’de gerçekleşti. Intel, daha önce bu yıl Çin’de bir IDF olayı düzenleyemeyeceğini ve San Francisco’daki düşüş olayının yeni bir format olacağını söyledi. Şirket daha azla ayrıntı geleceğinin sözünüde vermişti.

Intel, yıllar boyunca IDF etkinliklerinde hem büyük hem de küçük duyurular yapıyordu. Bazen Intel, üzerinde çalıştığı teknolojiler hakkında konuştu ve diğer zamanlarda bu olayları Kaby Lake gibi CPU ürünleri için yayınlama yeri olarak kullandı.

Intel buradan bundan sonra ne yapacağını herkes tahmin edebilir. Şirketin, IDF’nin yerini doldurması çokta zor olmayacak. Yeni bir şey gelecektir ancak ne olduğunu ve hangi organizasyona ev sahipliği yapacağını beklemek ve görmek zorundayız.