İşte Destiny 2 Sunucularının Nasıl Çalıştığı!

İşte Destiny 2 Sunucularının Nasıl Çalıştığı!

Destiny 2 sadece özel sunucuları kullanmayacak fakat bu ilk oyundaki gibi lag dediğimiz gecikme ve donmaların olacağı anlamına gelmiyor. Bungie, son haftalık güncellemesinde Destiny 2’nin sunucu durumları hakkında en gerekli olan bilgileri tartışmak için bir ortam oluşturdu (tabi oyuncular hayııır olamaz diye bağırıyordu). Ayrıntılara girmeden önce, oyuncuların olayı niçin bu kadar önemsemiş oldukları hakkında konuşalım.

Orijinal Destiny, peer-to-peer ve client-server ağlarının bir karışımını kullanır. Mesela Gardiyan olan kimseler Kule’ye ev sahipliği yapamıyor ki bu da host göçünden kurtulmanın iyi bir şey olduğunu ortaya koyuyor. Fakat bireysel oyuncular, Grev ve The Crucible gibi etkinliklere ev sahipliği yapmak için otomatik olarak seçilir. Dolayısı ile bu oyuncular çıktığında host göçü mecbur hale gelir. Eğer kötü bir bağlantıları varsa bunu iyi olarakta görebiliriz sonuçta internetinde lag barındıran host kötü bir oyun deneyimi demektir.

Bungie’nin açıklamasına göre, Destiny 2, birkaç önemli değişikliğe sahip benzer bir eşler arası peer-to-peer / istemci-sunucu modeli kullanacak. Etkinlikler artık sunucu tarafında barındırılıyor; bu nedenle bir host göçü artık asla söz konusu olmayacak. Aynı zamanda artık fizik hesaplamaları bulutta canlı olarak duracak yani saldırı bölgesindeki önemli gelişmelerde daha az tutarsızlık olması sağlanacak.

Neden sadece Battlefield 1 veya diğer büyük silah oyunları gibi özel sunuculara giremeyesin? Destiny 2’nin etkinlik ve kesintisiz eşleştirmeci karışımı, ağ oluşturma ihtiyaçlarının çoğundan çok daha karmaşık olduğu anlamına geliyor. Gözden geçirilmiş ağ düzenlemesinin oyun için ne anlama geldiğinin daha teknik bir özeti için bu Reddit linkini kontrol edebilirsiniz. Herneyse kurmayı düşünürseniz Destiny 2 Beta’yı bekleyip kendiniz görebilirsiniz.