Microsoft Halo: Infinite’nin Halo 6 Olduğunu Söylüyor

Microsoft Halo: Infinite’nin Halo 6 Olduğunu Söylüyor

Halo: Infinite (Halo 6)

Halo: Infinite (Halo 6)

Microsoft, oyuna Halo 6 denilmemesine rağmen Halo hayranlarının Halo: Infinite’yi Halo 6 olarak düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Yeni bir Mixer yayını sırasında konuşan 343 Studios’dan Jeff Easterling, “Bunu Halo 6 olarak düşünmelisiniz. Bunu garip bir ara oyun gibi bir şey olarak düşünmeyin. Bu yeni hikaye. Sonraki bölümde neler olduğu.” dedi.

Halo: Infinite, bu yılki E3’te açıklandı. 343’lük yeni motoru Slipspace’i vitrine çıkartan bir fragmanın yanı sıra, PC’ye gelmesiyle ilgili olarak, oyunla ilgili küçük bir kısım ortaya çıktı.

Microsoft bir süredir numaralandırılmış Halo başlıklarından kurtulmak istediğini söylüyor. Ancak “Infinite” başlıklı oyun ile Microsoft, suları belki de istediğinden daha fazla bulandırdı. Bioshock: Infinite, elbette orijinaline kıyasla çok farklı bir oyundu. “Infinite” terimi, Microsoft’un gemiye girmek istediğinden emin olduğumuz Destiny ya da Anthem gibi bir paylaşımlı evren deneyimine, hatta daha geniş bir yapıya işaret edebilir.

Microsoft bu karışıklığı daha önce ele almaya çalıştı. Studio başkanı Chris Lee, daha önce Infinite’in Halo 5’in doğrudan bir devamı olduğunu doğrulamıştı. Ayrıca Infinite, son oyundan çok Master Chief’a daha çok odaklanacak. Ancak 343, “şeylere nasıl yaklaştığımıza dair değişiklikler yapmak” ve oyuncuları “yeni ve beklenmedik yönlerde” almak istiyor. Şimdi Easterling, Infinite’nin tüm niyetler ve amaçlar için Halo 6 olduğunu söylüyor.

Biraz ilginç bir durum. Neden böyle bir kafa karışıklığı yapmak istediler bilemiyoruz. Her neyse, açıklığa kavuşturmak için söyliyelim ki, kısaca Halo Infinite’yi Halo 6 olarak düşünmelisiniz.