Netflix bölgesi nasıl değiştirilir ve herhangi bir ülkeye ait içerikler nasıl izlenir?

Netflix bölgesi nasıl değiştirilir ve herhangi bir ülkeye ait içerikler nasıl izlenir?

Netflix bölgesini veya ülkesini değiştirmek, yapmayı öğrendikten sonra oldukça kolay bir işlemdir. Binlerce filmin ve dizinin erişimini açabilmeniz için yapmanız gerekenleri adım adım anlatacağız. Netflix ülke kütüphanelerini değiştirmenin ve kendi ülkenizde görüntülenemeyen dizilere ve filmlere erişmenin tek yolu bir VPN kullanmaktır. Hangilerinin çalışır durumda olduğunu ve bunların nasıl kullanılacağını göstereceğiz.

Netflix aboneliğiniz varsa, birkaç ülke dışında dünyanın neresinde olursanız olun tüm içeriklere erişebilirsiniz. İzleyebileceğiniz dizilerin ve filmlerin kataloğu, bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bazı ülkelerde Netflix kitaplığı çok sınırlıdır. Netflix'te izlemek istediğiniz, ancak izleyemediğiniz bir içeriğe erişmek için ABD gibi farklı bir bölgedeymişsiniz gibi Netflix’i kandırabilirsiniz.

Bunu yapmanın en basit yolu Sanal Özel Ağ (VPN) kullanmaktır. VPN, internet trafiğinizi, seçtiğiniz bir ülkede bulunan aracı bir sunucu üzerinden ayarlar. IP adresinizi gizleyip seçtiğiniz herhangi bir ülkeden bir tanesiyle değiştirebilir ve böylece konumunuzu değiştirmiş gibi gösterir. VPN ayrıca tüm trafiğinizi şifreler; böylece internet sağlayıcınız dahil hiç kimse etkinliğinizi izleyemez.

VPN kurduktan sonra, istediğiniz Netflix kütüphanesine erişmek oldukça kolaydır.

Netflix bölgesini veya ülkesini nasıl değiştirebilirim?

Aşağıdaki adımları uyguladığınızda Netflix bölgesini değiştirmek oldukça kolay olacaktır:

  • Henüz oluşturmadıysanız bir Netflix hesabı oluşturun.
  • Aşağıda sıralamış olduğumuz VPN’lerden birini indirin, bilgisayarınıza yükleyin ve oturum açın. Biz aralarından en çok ExpressVPN’den memnun kaldık, size de onu öneririz.
  • İstediğiniz ülkeye ait bir sunucuya bağlanın.
  • Netflix web sitesine gidin. Bu aşamada seçtiğiniz sunucunun bulunduğu ülkenin sitesine otomatik olarak yönlendirilmeniz gerekiyor.
  • Giriş yapın ve izlemek istediğiniz içeriğinizi açıp izlemeye başlayın.

Bu yöntem ile Netflix'i yurtdışında izleyebilir miyim?

Evet, bu yöntem sayesinde Netflix'i yurtdışında herhangi bir yerde izleyebilirsiniz. Örneğin, İngiltere’deyseniz ve American Netflix'i izlemek istiyorsanız veya İspanya'da denizaşırıysanız ve İngiltere Netflix'ini izlemek istiyorsanız, VPN kullanmak sunucuları değiştirmenize olanak sağlayacaktır.

İnternet hız testi sitesi https://www.speedcheck.org'a göre, bir VPN ayrıca ISS'nizin trafiğinizi yavaşlatmasını atlayarak internet hızlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Her bir VPN’in ayrıntılı incelemesini görmeden önce listemizde yer alan ve Netflix'te bölge değişimini en iyi sağlayan 7 VPN kısaca tanıyalım:

  • ExpressVPN: Netflix’teki diğer ülkelere erişmek ve sunucuları değiştirmek için en güvenilir VPN. Diğer birçok yayın servisiyle de iyi çalışır. Hızlı ve memnun kalmazsanız 30 gün içinde para iade garantisi var.
  • CyberGhost: Bütçe dostu en iyi seçenek, Netflix ile iyi çalışır.
  • NordVPN: Netflix için güvenilir ve iyi bir seçim.
  • PrivateVPN: Netflix ile iyi çalışan, mükemmel ve sürekli güncellenen bir VPN.
  • Surfshark: Netflix ve diğer birçok yayın hizmetinin engellemesini kaldırıyor.
  • SaferVPN: Netflix ABD ve İngiltere kütüphanelerinin engellemesini kaldırır.
  • Hotspot Shield: Netflix'in engelini kaldırmak için düşük maliyetli, güvenilir bir servis.

Netflix'in abonelerin coğrafi kısıtlı içeriğe erişmek için bu taktiği kullandığını ve erişime geçtiklerini bildiğini unutmayın. Netflix belirli bir IP adresinin bir VPN sağlayıcısına ait olduğunu tespit ettiğinde, bu adresten gelen trafiği engeller. Bu durumda, şöyle bir proxy hatası göreceksiniz:

Bir hata oldu galiba. Yayın Hatası. Bu hizmetleri kapatıp içerik indirmeyi yeniden deneyin. Daha fazla bilgi almak için netflix.com/proxy sayfasını ziyaret edin.

Neyse ki pek çok sağlayıcı, çeşitli Netflix kitaplıklarına güvenilir erişim sağlayan geçici bir çözüm sağlamaya ve korumaya odaklanmışlardır. Bu sağlayıcılar birbirlerinden pek farklı değiller ve her biri iyi hizmet sunuyor. Yayın yapmak için VPN'inizin hızlı ve güvenilir olduğundan emin olmanız gerekir. Doğal olarak, seçtiğiniz sağlayıcının güvenliği ve gizliliği en üst düzeyde tuttuğundan emin olmak istersiniz.

Bu durumları göz önünde bulundurarak, herhangi bir ülkenin Netflix sürümünü izlemek için aşağıdaki kriterlere göre sizler için en iyi VPN'lerin listesini hazırladık:

  • Netflix proxy hatasını es geçebilmek
  • Çok çeşitli sunucu konumlarına sahip olmak
  • Hızlı ve güvenilir bir hizmet
  • Ek güvenlik özellikleri tarafından desteklenen güçlü şifreleme
  • Kullanıcı etkinliği veya IP adresi günlüğü tutmama
  • Bilgili ve erişilebilir müşteri desteği

1. ExpressVPN

Resmi websitesi: www.expressvpn.com

Para iade garantisi: 30 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android, Linux

Artıları/Eksileri

  • (+) Netflix bölgeleri kolayca değiştirilebilir
  • (+) İndirme ve video yayını için yüksek hız
  • (+) Kolayca aşılamayacak gizlilik ve güvenlik
  • (+) 94 ülkede ve 2.000'den fazla sunucu
  • (+) Canlı sohbet yoluyla 7/24 müşteri desteği
  • (-) Diğer seçeneklerden biraz daha pahalı

ExpressVPN, Birleşik Krallık Virjin Adaları merkezli, itibarı yüksek bir sağlayıcıdır. 94 ülkedeki 1.500'den fazla sunucudan oluşan geniş ağı, çok çeşitli Netflix kütüphanelerine erişebileceğiniz anlamına gelir. Gerçekten de, ExpressVPN, Netflix’in ABD, İngiltere, Japonya, Kanada ve Fransa sürümlerinin güvenli bir şekilde engelinin kaldırılmasını sağlıyor. Seçilen sunucu çalışmazsa, bağlanılabilecek en uygun sunucuyu bulması için canlı müşteri destek hattına başvurabilirsiniz.

Netflix'in yanı sıra, ExpressVPN size BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Hulu ve HBO dahil olmak üzere birçok diğer coğrafi içeriğe erişim sağlayabilir. Tüm sunucular yüksek hızda optimize edilmiştir. Bu güvenilir servis sayesinde dizileri ve filmleri kesintisiz olarak yayınlayabilirsiniz.

Daha önce gizlilik ve güvenlikten bahsetmiştik. Devlet kurumlarının veya korsanların faaliyetlerinizi takip etmesini veya kişisel bilgilerinizi görüntülemesini önlemek önemlidir. ExpressVPN bu durumda 256-bit AES şifrelemesi (askeri sınıf olarak kabul edilir) ve ileri düzey bir gizlilik sunar. Bunun yanı sıra VPN bağlantısı kesildiğinde internet bağlantısını kesen bir anahtar ve DNS sızıntısı korumasına da sahiptir. ExpressVPN kullanıcı aktivitesini izlemez ve IP adresinizi kaydetmez.

ExpressVPN, Windows, MacOS, iOS, Android, Linux platformlarına destek vermektedir.

1. ExpressVPN

2. CyberGhost

Resmi websitesi: www.cyberghost.com

Para iade garantisi: 45 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android, Linux

Artıları/Eksileri

  • (+) Herhangi bir ülkeden Netflix ABD’ye bağlantı
  • (+) Hız testinde çok yüksek puanlar aldı
  • (+) 90 ülkede 5.700'den fazla sunucu ağı
  • (+) Düşük fiyat
  • (-) WebRTC IPv6 macOS'ta sızıntı yapıyor
  • (-) Linux arayüzü yok

CyberGhost, Romanya merkezlidir ve 90 ülkede 5.700'den fazla sunucu ağı sunmaktadır. Bölgesel Netflix kütüphanelerinin engelini ExpressVPN kadar iyi açmasa da en geniş kütüphaneye sahip olan ABD Netflix'ine erişim sağlama konusunda başarılıdır. CyberGhost ayrıca Netflix İngiltere, Fransa, Almanya ve birçok Netflix kütüphanesinin engelini de kaldırıyor.

Ayrıca BBC iPlayer, Hulu ve Amazon Prime Video gibi diğer popüler sitelerin engellemesini kaldırabilir. Bunların çoğuna CyberGhost istemcisi içindeki özel bir sekme üzerinden kolayca erişilebilir. Erişmek istediğiniz siteyi tıklamanız halinde uygun sunucuya bağlanacaksınız. HD veya hatta Ultra HD'de yayın yapmak için yeterince yüksek hızlara sahiptir.

Bu sağlayıcı gizlilik ve güvenlik için iyi bir performans gösteriyor. Hiçbir kullanıcı etkinliğini izlemez ve belirli bir kullanıcının hiçbir bağlantı bilgisini kaydetmez. 256 bit şifreleme, bir kapatma anahtarı ve DNS sızıntısı koruması ile desteklenen mükemmel bir ileri gizlilik özellikleri vardır.

Temel abonelik satın aldığınızda aynı anda yedi bağlantıya kadar erişiminiz olur. Ayrıca Windows, MacOS, Android ve iOS platformlarında kullanılabilir.

2. CyberGhost

3. NordVPN

Resmi websitesi: www.nordvpn.com

Para iade garantisi: 30 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android, Linux

Artıları/Eksileri

  • (+) Netflix bölgesini değiştirmek için iyi bir fiyat/performans seçeneği
  • (+) HD içeriğini kesintisiz olarak yayınlamak için yeterince hızlı
  • (+) 6 cihazı aynı anda bağlanabilir
  • (+) Torrent gibi belirli sunucular belirli görevler için optimize edilmiştir
  • (-) Masaüstü uygulaması yavaş olabilir
  • (-) Çok sayıda sunucu var ancak sadece bazıları diğerlerinden daha iyi çalışıyor

NordVPN, 60’ın üzerinde ülkede 3.300’den fazla olan büyük bir sunucu ağı sunmaktadır. ABD, Kanada, Hollanda, Fransa, İspanya, İngiltere, Avustralya, Brezilya, İtalya, Hindistan ve Almanya kütüphanelerini içeren Netflix'in engellemesini rahatlıkla kaldırabilmektedir.

Ayrıca Amazon Prime Video, Hulu, HBO ve BBC iPlayer gibi diğer popüler yayın sitelerine de erişebilir. Sahip olduğu yüksek hızlarla en sevdiğiniz dizilerin ve filmlerin tadını çıkarmak için ideal bir seçenektir. NordVPN’in sunucularından bazıları, özellikle video akışı için optimize edilmiştir. Herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde müşteri desteğine başvurabilirsiniz.

NordVPN, gizlilik ve güvenlik açısından etkin bir seçenek. Bant genişliği verileri de dahil olmak üzere hiçbir verinin kaydını tutmaz. Güvenliği ve gizliliği 256 bit şifreleme biçimindedir. DNS sızıntı koruması ve özelleştirilebilir bir kapatma anahtarı sayesinde verilerinizin şifrelenmiş tünelden asla çıkmamasını sağlar. Ayrıca belirli sunucuların DDoS saldırılarına karşı koruma sağlamak için optimize edilmiştir.

NordVPN'i aynı anda altı cihaza kurabilirsiniz. Windows ve MacOS için masaüstü istemcilerinin yanı sıra iOS ve Android için uygulamaları vardır.

3. NordVPN

4. PrivateVPN

Resmi websitesi: www.privatevpn.com

Para iade garantisi: 30 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android, Linux

Artıları/Eksileri

  • (+) Netflix ülke kütüphanelerinin büyük bir bölümünün engelini kaldırır
  • (+) Hulu, Amazon Prime Video ve BBC iPlayer’ın engelini kaldırır
  • (+) Herhangi bir kayıt tutmaz
  • (-) Az sayıda sunucu
  • (-) 7/24 canlı destek yok

PrivateVPN küçük bir sunucu ağına sahiptir, ancak 56 ülkeyi kapsamaktadır, bu da çok çeşitli Netflix kütüphanelerine potansiyel erişim anlamına gelmektedir. Diğerlerinin yanı sıra ABD, İngiltere, Japonya, İspanya, Brezilya, Fransa ve İtalya kütüphanelerine güvenle erişebilir. Ayrıca, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime Video ve diğer popüler akış sitelerinin engellemesini kaldırabilirsiniz. PrivateVPN sizi hız konusunda hayal kırıklığına uğratmaz. Güvenilir servisi, programları ve videoları engelsiz şekilde izlemenizi sağlar.

Seçtiğiniz protokole bağlı olarak, 128 bit veya 256 bit şifreleme elde edersiniz. Eski olsa da hala son derece güvenli olarak kabul edilir. Ayrıca, DNS sızıntısına karşı korumanız ve yedek olarak bir kapatma anahtarınız var. Kayıtsız bir politika güden PrivateVPN, verilerinizin yanlış ellere düşmemesi konusunda garanti veriyor.

PrivateVPN abonelikleri aynı anda beş cihaza bağlanmasına izin verir. Masaüstü istemcileri Windows ve MacOS'a yüklenebilir ve hem Android hem de iOS için mobil uygulamalar kullanılabilir.

4. PrivateVPN

5. Surfshark

Resmi websitesi: www.surfshark.com

Para iade garantisi: 30 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android, Linux

Artıları/Eksileri

  • (+) Netflix Amerika, İngiltere ve diğerlerinin engellenmesini kaldırır
  • (+) Sınırsız cihaz kullanımı
  • (+) Bağımsız bir akıllı DNS servisi içerir
  • (-) Nispeten küçük sunucu ağı
  • (-) Arada bir yavaş sunucu

Surfshark, Netflix Amerika, İngiltere, Japonya, Hollanda, Hindistan ve Fransa'nın engellemesini kaldırıyor. Başka bir ülkeye bağlanırsanız, Surfshark sizi ABD Netflix kütüphanesine yönlendirecektir. Aslında bu her sunucunun nereye bağlandığınıza bakmaksızın Netflix’in engellemesini kaldırması anlamına gelir. Surfshark ayrıca sınırsız sayıda eşzamanlı bağlantıya izin veren listemizdeki tek sağlayıcıdır. Aile veya ev arkadaşı grubu için mükemmel bir seçenek.

Cihazınız oyun konsolu veya Apple TV gibi VPN uygulamalarını desteklemiyorsa, Surfshark size garanti veriyor. ExpressVPN gibi, her Surfshark aboneliğinde bağımsız bir akıllı DNS servisi bulunuyor. Bu sayede DNS ayarlarını değiştirmenize izin veren cihazlarda Amerikan Netflix engelini kaldırmanıza olanak sağlanıyor. Akıllı DNS servisinin veri sızıntısını önlemek için güçlü şifreleme ve kapatma anahtarları kullanan diğer VPN’ler kadar güvenli olmadığını unutmayın. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, 7/24 canlı iletişim desteğine başvurabilirsiniz. Surfshark günlük tutmaz ve torrentlere izin verir.

Windows, MacOS, iOS, Android ve Linux platformlarında kullanılabilir.

5. Surfshark

6. SaferVPN

Resmi websitesi: www.safervpn.com

Para iade garantisi: 30 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android, Linux

Artıları/Eksileri

  • (+) Netflix Amerika ile iyi çalışıyor
  • (+) Hızları kabul edilebilir
  • (-) Diğer VPN'lere kıyasla sınırlı özellikler
  • (-) Çin kütüphanesini desteklemiyor

SaferVPN, 30'dan fazla ülkede 700'den fazla yüksek hızlı sunucuyla ABD merkezli bir sağlayıcıdır. ABD ve İngiltere kütüphaneleri dahil olmak üzere Netflix kütüphanelerinin güvenli bir şekilde engelinin kalkmasını sağlar. Belirli sunucular yayın için etiketlenmiştir, bu sayede destek ile iletişime geçmeden hangisini seçeceğinizi görebilirsiniz. BBC iPlayer, Amazon Prime Video ve diğer sitelerin içeriğini izlemek için SaferVPN'i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

ABD’de sunucularına bağlanmak güvenlik açısından endişe yaratsa da SaferVPN hiçbir kullanıcı etkinliği kaydı tutmaz ve IP adreslerini asla kaydetmez. Bu nedenle kullanıcıyla bağlantılı hiçbir bilgi bulunmaz. Gizlilik dışında, 256-bit AES şifrelemesi, DNS sızıntısı koruması ve kapatma anahtarıyla birinci sınıf güvenlik sisteminin tadını çıkarabilirsiniz.

Temel abonelik alarak Windows, MacOS, Android ve iOS platformlarında aynı anda beş bağlantıya kadar kullanabilirsiniz.

6. SaferVPN

7. Hotspot Shield

Resmi websitesi: www.hotspotshield.com

Para iade garantisi: 45 gün

Desteklediği platformlar: PC, Mac, iOS, Android

Artıları/Eksileri

  • (+) Netflix bölgesini değiştirmek için uygun maliyetli seçenek
  • (+) HD video akışı için mükemmel hızlar
  • (+) 5 cihaza kadar bağlanma
  • (+) 45 günlük para iade garantisi
  • (-) Modem veya Linux için destek yok
  • (-) Bitcoin kabul etmiyor

Hotspot Shield, Netflix'in engellenmesini kaldırmak için mükemmel düşük maliyetli bir alternatiftir. Cüzdan dostu bir fiyata sahip olmasına rağmen, 70'ten fazla ülkede 3.200'den fazla büyük sunucu ağına sahiptir. Bağlantı hızları inanılmaz derecede hızlıdır ve birden fazla Netflix kütüphanesinin, Hulu, Amazon Prime Video ve diğer popüler akış sitelerinin engellemesini kaldırır.

Test ettiğimiz her Amerikan sunucusu ile bazı sağlayıcıların yalnızca birkaç sunucu üzerinden Netflix'e erişmesine izin verdiğini göz önünde bulundurarak zor erişilen Amerikan Netflix engelini kaldırmayı başardık. Netflix İngiltere, İsveç ve İspanya dahil diğer bölgelerde de aynı şansı yakaladık.

Hotspot Shield, güvenlik cephesinde de en üst düzey sağlayıcı durumunda. İleri gizlilik ile desteklenen 256-bit AES şifreleme içerir. Ayrıca bir kapatma anahtarı (yalnızca Windows’ta bulunuyor) ve DNS ve WebRTC sızıntılarına karşı koruma bulunuyor. Mobil uygulamalar otomatik wifi koruması ile birlikte gelir. Hotspot Shield minimum günlük kaydı tutar, ancak bu aktiviteler kullanıcıların hiçbirini izlemek için kullanılmaz.

Windows, MacOS, Android ve iOS platformları için indirebilirsiniz. Bu VPN'e herhangi bir zamanda beş adede kadar cihaz bağlanabilir. 7/24 canlı iletişim veya web formu aracılığıyla destek sağlanır.

7. Hotspot Shield

Netflix'teki bölgeyi değiştirmek için ücretsiz bir VPN kullanabilir miyim?

Ücretsiz VPN'lere erişmek kolaydır ve para ödemeden kullanmak çok cazip gelebilir. Ancak, çeşitli nedenlerden dolayı açık tutmamanızı tavsiye etmemiz gerekir. Netflix'e erişim sağlamak, bir sağlayıcı için oldukça zorlayıcı bir işlem olduğundan, ücretsiz hizmetler ücretli hizmetlerin kullandığı kaynakları sürekli olarak kullanamaz. Ücretsiz bir VPN başka bir ülkenin Netflix kütüphanesini keşfetmenize izin verebilir, ancak izlemek istediğinizde kesinlikle proxy hatasıyla karşılaşırsınız.

Ayrıca ücretsiz VPN hizmetleri genellikle kullanıcılara sınırlı sayıda sunucu seçeneği sunar. Bu yüzden aradığınız Netflix kütüphanesine erişme olasılığınızın düşer. Erişim sağlasanız bile düşük bağlantı hızlarını deneyimleyince hayal kırıklığına uğrayacak ve hatta bazı sunucular için sırada beklemeniz gerekecek.

Gizliliğe ve güvenliğe büyük önem verdik, çünkü kullanıcıların verilerinde neler olduğunu bilmeleri önemlidir. Ücretsiz VPN hizmetlerinin sağlayıcılarının bir şekilde para kazanmaları ve genellikle bunu şüpheli yöntemlerle yapmaları gerekir. Bazıları rahatsız edici reklamlarla etkinliğinizi günlüğe kaydeder ve üçüncü taraflara veri satar, hatta kötü amaçlı yazılım bile taşır.

Netflix hangi ülkelerde hizmet vermektedir?

Netflix ilk on yıl boyunca sadece Amerika’ya sunuldu. Daha sonra bu hizmet 2010 yılında Kanada’ya geldi ve bu büyümenin ardı arkası kesilmedi. Netflix, 2016 yılında büyük bir büyümenin ardından günümüzde Çin, Kırım, Suriye ve Kuzey Kore gibi istisnalar olan ülkelerin çoğunda mevcut durumda. Çin’e gelince, bu devasa pazarı kaçırmak istemeyen Netflix, ülkede büyük bir varlığa sahip olmak yerine lisans anlaşmaları için baskı yaptı.

Netflix çoğu ülkede bulunsa da, gösterilerin ve filmlerin kataloğu bölgenize bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Bazı bölgelerde neredeyse tüm içerikler bulunsa da bazılarında ise çok az seçenek bulunmaktadır. Bunun nedeni ise her bölgedeki farklı lisans anlaşmalarından kaynaklanmaktadır.

Netflix hangi ülkelerde hizmet vermektedir?

Netflix'te bölge değiştirmek için bir DNS proxy kullanabilir miyim?

Pek çok DNS proxy hizmeti sağlayıcısı, Netflix ve diğer yayın sitelerin engellemelerini kaldırabilir. Aslında, sağladıkları IP adresi Netflix tarafından engellenmediği sürece erişim kazanabilir ve yayınlanan dizi ve filmlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Asıl sorun, Netflix'in DNS proxy'lerini engellemesinin çok kolay olması, bu nedenle DNS proxyler son derece güvenilmezlerdir. Ayrıca daha az sayıda ülkenin bağlantısına sahiptirler. Böylece istediğiniz kütüphaneyi bulma şansınız azalır. Bu sorunlardan muzdarip olmayan bir proxy, ExpressVPN’in her abonelikte yer alan MediaStreamer DNS hizmetidir. VPN'ye bağlandığınızda varsayılan olarak kullanılır, ayrıca yapılandırılabilir.

DNS proxy'si trafiğinizi şifrelemez, bu nedenle etkinliğiniz internet sağlayıcınıza ve diğer herkese açıktır. Bu hizmetler genellikle ücretsizdir ve ücretsiz bir VPN servisi ile aynı şekilde, bilgilerinizi topluyor ve satıyor, rahatsız edici reklamlar çıkarabiliyor veya başka istilacı uygulamalar kullanıyor olabilirler.

Farklı bir bölgeye bağlandım ancak hala Netflix proxy hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Listemizdeki VPN'lerden birini kullanarak farklı bölgelerdeki Netflix kütüphanelerine erişim sağladınız. Ancak, üstesinden gelinmesi gereken bir veya daha fazla engel olabilir. Bu engelleri çözüme ulaştırmak ve dizi ve filmleri kesintisiz izlemeye devam etmek için aşağıdaki çözümlere göz atabilirsiniz:

Hangi sunucuyu kullanmanız gerektiğini öğrenmek için VPN sağlayıcısının müşteri destek ekibine danışın. Bu isteklere çoğunlukla geri dönüş yaparlar ve size yardımcı olmaya çalışırlar. Sağlayıcınız canlı iletişim özelliği sunuyorsa şanslısınız. Eğer sağlayıcının böyle bir hizmeti yoksa bir sonraki seçeneği denemenizi tavsiye ederiz.

  • Bağlı olduğunuz sunucunun bağlantısını kesin ve tekrar bağlanın. Bazen kara listeye alınamayan farklı bir IP adresiyle karşılaşabilirsiniz.
  • Aynı bölgedeki farklı bir sunucuya bağlanmayı deneyin. Bu size engellenmeyecek farklı bir IP adresi verecektir.
  • Google hesabı gibi IP adresinizi önbelleğe alan tüm hesaplardan çıkış yapın.
  • Cihazınızın veya tarayıcınızın ayarlarına gidin ve konum servislerini devre dışı bırakın.
  • Önbelleğinizi, çerezlerinizi ve geçici dosyalarınızı temizlemeyi deneyin.
  • Windows 10 kullanıyorsanız, IPv6'yı wifi özelliklerinizde devre dışı bırakmayı ve ipconfig / flushdns komut istemini kullanarak DNS önbelleğinizi temizlemeyi deneyebilirsiniz.
  • Bir wifi ağı kullanıyorsanız ve yönlendiriciye erişiminiz varsa, Google’ın coğrafi konumlandırma hizmetlerinden çıkmak için ağı yeniden adlandırabilirsiniz. Ağ adının sonuna “_nomap” (tırnak işaretleri olmadan) ekleyin ve cihazınızı ağa tekrar bağlayın.