Operasyon: ANKA – Milli İHA ANKA’nın Mobil Oyunu Çıktı! Ücretsiz İndir

Operasyon: ANKA – Milli İHA ANKA’nın Mobil Oyunu Çıktı! Ücretsiz İndir

Operasyon: ANKA, Türk Uzay ve Havacılık Sanayii (TUSAŞ) yapımı olan ANKA-S’i konu alan ve Türkiye’nin köklü oyun geliştirici stüdyolarından Udo Games ile Otto Games tarafından yapılmış, ücretsiz bir aksiyon oyunudur. 

Savaşın ortasında, çatışmanın en yoğun olduğu ve kara unsurlarının destek bekleyerek göklere baktığı anda, SİHA’nın kontrolünü üstlenip, görevi başarıya ulaştırmak, artık senin elinde! 

Düşmanın yoğunlaştığı, savaşın kaderinin yön değiştirmeye başladığı anlarda, birinci şahıs gözünden kontrol ettiğin, Türk Uzay ve Havacılık Sanayii (TUSAŞ) yapımı olan ANKA-S ile düşman unsurlarına ateş ederek tüm hedefleri imha et ve görevleri tamamla.

Strateji, aksiyon ve adrenalin dolu bir oynanış ile çok çeşitli silah ve savunma teknolojilerini kullanarak, komutandan aldığın emirleri uygulayacak, keşif uçuşları gerçekleştirecek, düşman üssüne sızan askeri kara birliklerine yardım edecek ve masum sivillerin kurtarılmasında rol alacaksın. Unutma: “İstikbal göklerdedir!”

Operasyon: ANKA, terör ve çatışmanın kasıp kavurduğu hayalî bir coğrafyada, sivillerin tehdit altında ve korku içerisinde yaşadıkları, düşmanın kol gezdiği bir ortamda ve yakın gelecekte geçiyor. 

HİKÂYE

Savunma teknolojileri üzerine uzman olan bir grup bilim adamı ve mühendis, TUSAŞ üretimi olan ANKA-S için tasarladıkları çok güçlü ve gizli bir silah üzerinde, yüksek güvenlikli askeri bir üssün içine gizlenmiş olan kimsenin varlığını bilmediği bir merkezde çalışmaktadırlar.

Kimliğini gizleyen ve amaçları bilinmeyen, organize bir düşman birliğinin belirmesi ve saldırmaya başlaması ile olaylar, içinden çıkılması güç bir hâle gelecek ve savaş, tüm yakın çevreye yayılacaktır. Tam da bu noktada, planları gizli ve yöntemleri acımasız olan düşmanın tehdidini sona erdirmek, oyuncuya düşüyor.

OYUN İÇERİĞİ

– Seri atışlı top, füze ve bomba olmak üzere 3 ana başlıkta, yükseltilebilir 11 çeşit, özgün ve farklı mekaniklere sahip silah

– Atış sıklığı, hasar ve silah ısınması gibi 7 çeşit yükseltme

– 2 farklı temel ANKA gövde geliştirmesi

– Satın almaların, yükseltmelerin, montaj ve sökme işlemlerinin yapıldığı ve oyuncu skorlarının gözlenebildiği kapsamlı bir hangar ekranı

– Hedef imha, hayatta kalma, savunma, koruma ve kurtarma temalı birçok farklı türde 20 farklı görev

– 3 farklı coğrafi temada 20 farklı harita

– 6 farklı çeşitte düşman birimi

– 4 farklı çeşitte düşman boss birimi

– 7 farklı çeşitte müttefik birim

– Ses sanatçıları tarafından kaydedilmiş yönlendirici sesler ve konuşmalar

İndir

Android kullanıcıları bu linkten oyuna erişebilirler.

IOS kullanıcıları ise bu linkten oyuna ulaşabilir.

ANKA Hakkında:

ANKA Projesi ile ilk aşamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin keşif, gözetleme, hedef, teşhis ve tespit ihtiyacını karşılamak üzere ihtiyaç duyulan milli bir İHA Sisteminin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

TUSAŞ (TAI) firması tarafından yürütülen projenin bu ilk aşamasında ihtiyaç duyulan özellikleri karşılayan Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE-Medium Altitude Long Endurance) sınıfı prototipler üretilerek teslim edilmiş ve projenin ilk aşaması tamamlanmıştır.

Projenin devam eden aşamasında ise İnsansız Hava Aracı Geliştirme Programı kapsamında altyapısı elde edilmiş olan insansız hava araçlarının seri üretimi amaçlanmaktadır.

Gece ve gündüz, kötü hava şartları da dahil, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine yönelik geliştirilmekte olan ANKA-S Sistemi, 200 kg faydalı yük kapasitesi ile 30,000 ft irtifa – 24 saat uçuş süresi yeteneklerine sahiptir.