Redka Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?

Redka Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?

Redka Kelime Oyunu; birçok kişi tarafından oynanan kelime hafızanızı güçlendiren ve yeni kelimeler öğreten eğitici bir oyundur.

Redka Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?

Oyun; 2 veya 4 kişilik oynanan bir kelime oyunudur. Bir oyun tablosu ve 4 tanede ıstaka bulunur. 100 adet harf taşları bulunur. Redka Kelime Oyununda sırası ile başlayacak oyuncular belirlendikten sonra, oyuncular sırası ile 7'şer harf torbasından taşları çekerler. Çektikleri taşları rakiplerine göstermemeleri gerekir. Çektikleri harf taşlarını oyun tablosunda anlamlı bir kelime olacak şekilde sırası gelen oyuncu dizer. Kelimesini dizerken de oyun tablosunun üstündeki kutucuklarda yazılı olan harfin iki katı, veya üç katı yazan kutucuklara en büyük rakamı olan kelimeyi koymaya çalışırlar. Ayrıca her harf taşının harflerin kullanılma sıklığına göre harf taşlarının köşelerinde puanları yazmaktadır. Örneğin “Ş” harfi puanı 4 ise “E” harfinin puanı 2 olabiliyor. Kelime ekleyen oyuncu kaç tane harf taşı ıstakasından eksildi ise torbadan o sayı kadar taş çekecektir. Örneğin; “ELMA” kelimesi yazmış ise elinde 3 tane harf taşı kalacaktır. Ve torbadan 4 tane harf çekecektir. Oyun bu şekilde devam eder ve taşlar bitene kadar en çok puanı elde eden oyuncu oyunu kazanmış olur.

Redka Kelime Oyununun Yararları

Kelime dağarcığını geliştirir. Yeni kelime öğrenmemizi sağlar. Sosyalleşmeyi sağlar. Oyun kazandıkça özgüven kazandırır.