Sony’nin Marvel’s Spider-Man’in Geliştiricilerine Ne Kadar Ödediğini Öğrendik

Sony’nin Marvel’s Spider-Man’in Geliştiricilerine Ne Kadar Ödediğini Öğrendik

Sık sık bu tür stüdyoların satın alındığını biliyoruz, ancak bu işlemlerin miktarlarını nadiren öğrenme fırsatımız oluyor. Hal böyle olunca Sony tarafından Amerikan Menkul Kıymetler Komisyonuna sunulan belgelerden toplanan bilgiler ilgimizi çekti. Insomniac Games stüdyosunun satın alınmasının Japon devi Sony’e 229 milyon dolara mal olduğunu gördük.

Ekibin geçen Ağustos ayında Sony tarafından satın alındığını hatırlıyorsunuz. Bu olay, tıpkı geliştiricileri satın alırken olduğu gibi, çoğunlukla stüdyo sahiplerine devredilen nakitlerden oluşuyordu.

Stüdyonun devralınması büyük bir sürpriz değildi. 2018’de ekip, 13 milyondan fazla kopyayı taşıyarak büyük bir başarı kanıtlayan Marvel’s Spider-Man’ı piyasaya sürdü. Oyun ayrıca bugüne kadar oyun tarihteki en hızlı satan PS4 oyunu olarak biliniyor.

Insomniac Games’in 1994 yılında kuruldu. Ekip ilk kez shooter oyunu Disruptor ile çıkış yaptı, ancak Spyro üçlemesi ile ünlü oldu. Geliştirici ekip en başından beri PlayStation ile en yakın ilişkilendirildi. Takımdan ilk dört yapım sadece bu konsolun ilk nesli için çıkmıştı ve ayrıca Ratchet & Clank serisi PlayStation platformunun kullanıcılarına özeldi.

Insomniac Games kısa bir süre önce Fuse (PS3 ve X360), Sunset Overdrive (XONE ve PC) ve Edge of Nowhere (Oculus Rift) gibi prodüksiyonlarla, yani diğer platformlarla ilgilenmeye başladı. Sony’nin Marvel’in Spider-Man’ine yaptığı işlemden sonra geliştiriciyi kendi konsollarına kalıcı olarak bağlamanın en iyisi olacağına karar vermesine şaşmamalı.

Son olarak, söylentilere göre, Insomniac Games stüdyosunun şu anda Marvel’s Spider-Man 2 üzerinde çalıştığını duyduk. Bu bilgilere göre oyunun çıkışı gelecek yılın sonu için planlanıyor.