Suicide Squad: Kill The Justice League’un PC, konsol ve Steam Deck üzerinde teknik analizi Digital Foundry tarafından yapıldı

Suicide Squad: Kill The Justice League’un PC, konsol ve Steam Deck üzerinde teknik analizi Digital Foundry tarafından yapıldı


Yeni bir oyun piyasaya çıktığında, özellikle Rocksteady gibi büyük bir stüdyodan, konsollarda performansının karşılaştırılması sadece zaman meselesi. Digital Foundry, Suicide Squad: Kill The Justice League’nin PlayStation 5 ve Xbox Series X|S üzerinde nasıl çalıştığını test etti.

Grafik karşılaştırmaları, geliştiricilerin oyunlarını belirli platformlar için ne kadar optimize ettiğini kontrol etmenin iyi bir yoludur. Digital Foundry uzmanları, Warner Bros. tarafından yayınlanan yeni oyunu dikkatlice inceledi. Konsollar bu görevle başa çıktı ve beklenen kaliteyi sağladı mı? Bu sorunun net bir cevabı yok.

Artılarla başlayalım. Örneğin, analistlerin özel dikkatini çekti, ana karakterlerin oyunu, modelleri ve kostümleri harika görünüyor. Yakınlaştırıldığında, örneğin Captain Boomerang’ın atkısındaki kumaş parçalarını bile görebilirsiniz. Ayrıca, karakter animasyonları, yüz ifadeleri ve göz hareketleri gibi unsurlar da büyük bir hassasiyetle yapılmış.

Konsolların doğrudan karşılaştırılması konusunda, PlayStation 5 ve Xbox Series X için durum çok benzer. Series S için durum daha kötü. İşte orta çözünürlüklerin ortalamaları:

– Xbox Series X – 1728p
– PlayStation 5 – 1440p
– Xbox Series S – 900p

Tüm konsollarda oyun saniyede 60 kare hızla çalışıyor, ancak PS5’te durum daha istikrarlı. Muhtemelen Sony’nin konsolu, XSX’ten biraz daha düşük bir çözünürlük oluşturuyor. Bu iki konsolun grafik ayarları neredeyse aynıdır. Durum Xbox Series S için en kötüdür. 60 kare hızında görüntüyü göstermek için konsol çok agresif bir ölçeklendirme kullanır, bu da görüntünün bozulmasına ve aslında çözünürlükte belirtilenden daha kötü görsellik oluşturmasına neden olur.

Başka bir sorun da, özellikle şehirde hareket ederken sabit bir değeri korumayan kare zamanlamasıdır. Bu, görece yüksek kare hızına rağmen, görüntünün pürüzsüz olmadığı ve oyuncuların ritimden çıkmasına neden olabilecek mikro artefaktların bulunduğu anlamına gelir.