Tasarlananı “zor” Ancak Erişilebilir Olan Stellar Blade Zorluk Seviyesi

Tasarlananı “zor” Ancak Erişilebilir Olan Stellar Blade Zorluk Seviyesi

Batı Blade’in son demo sürümündeki en beklenmedik keşiflerden biri, bu PS5 özel yapımının beklendiğinden daha çok Dark Souls’a benzemesidir; çünkü birçok hayran Bayonetta veya Devil May Cry benzeri deneyimler beklerken. Shift Up’ın önde gelen geliştiricilerine göre, bu zorluğa yaklaşım bilinçli olarak yapıldı, ancak oyunu biraz daha kolay hale getirecek seçenekler de olacak.

Yönetmeni Kim Hyeon Tae ve teknik direktörü Lee Dong Gi, Stellar Blade’in “herkesin aksiyondan zevk alabilmesi için” yaratıldığını ancak oyuncuları sadece düşmanlara saldırmaya ve çeşitli kombolar yapmaya zorlamak istemediklerini açıkladılar.

Oyuncuların düşman hareketlerine dikkatlice dikkat etmesi ve savaşın akışını anlaması, doğru şekilde tepki vermesi önemlidir. Yetenekler yetenek ağacı sayesinde gelişirken, Exospine ve Dişli gibi ekipmanlar da onları daha da artırır. Her ekipman parçasının farklı çalışması nedeniyle oyuncular, hızlı, saldırganlık temelli bir dövüş tarzını seçmeli veya düşman saldırırken dikkatli olma konusunda tercih yapmalıdır.

Oyun varsayılan olarak normal zorluk seviyesinde oynanır, ancak istenirse zorluk seviyesi anında değiştirilebilir ve gerektiğinde “Yardım Eylemi” fonksiyonu da dahil edilecek hikaye modu kullanılabilir. Bu ayar, düşman hareketlerini yavaşlatarak onları incelemeyi ve ardından hangi zamanlarda savunma yapılacağını ve kaçınılacağını gösteren ipuçlarını ekran üzerinde göstermeyi sağlar. “Bu özellik, aksiyon oyunlarından genellikle kaçınanlar için oyunu daha erişilebilir ve keyifli hale getiriyor.”

Bunun yanı sıra, Stellar Blade’de zorlu bir mod mevcut olacak ve oyun piyasaya sürüldükten sonra New Game+ modu ve baş karakter Eva için yeni kostümler eklenecek.