Başka hiçbir anime oyun dünyasında Akira Toriyama'nın Dragon Ball kadar büyük bir dalgalanmasına sahip olmamıştır . Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT ve Dragon Ball Super, başlangıcından bu yana oyun stüdyolarına lisanslandı ve saat gibi yeni oyunlar franchise için piyasaya sürüldü ve binlerce oyunseverin beğenisini kazandı.
13- Dragon Ball: Raging Blast
Raging Blast, daha sinematik unsurlar ve daha gösterişli aksiyon dolu dövüşlerin formülünü bir sonraki seviyeye taşımaya çalıştı. Şimdilik oyun, manga ve anime hissini yakalamak için iyi sonuç veren grafiksel bir güzellikte. Bununla birlikte, bu oyunların başarısız olduğu yer, monoton ve kendini tekrarlamasıdır. Dövüşler, serideki önceki oyunlardan çok daha basit ve derinlikli olarak karşımıza çıkmakta.
12- Dragon Ball Z: Xenoverse 2
Dimps tarafından geliştirilen ve Dragon Ball serisine dayanan Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir rol yapma video oyunudur ve 25 Ekim 2016 tarihinde PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PC ve Stadia platformları için yayınlanmıştır.
Dragon Ball Z: Xenoverse ve devamı, şimdiye kadar yapılmış en abartılan Dragon Ball Z oyunlarıdır. Hiçbir noktada potansiyelinin zirvesine ulaşmaz. Çok az karakter farklı şekilde oynar, kademe listesi o kadar dengesizdir ki bazı karakterler tamamen işe yaramaz ve hikaye modları ilginç olsa da çok zor.
11- Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
Dragon Ball Z: Budokai oyunlarının hayranları ile Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi hayranları arasında yoğun bir ayrım var. Budokai bir dövüş oyunudur. Tenkaichi ise arena savaşcısı rolünde gerçekleştirildi. Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 , Dragon Ball Z arena dövüş oyunlarının en iyisi olarak bilinir.
10- Dragon Ball: Fusions
Ganbarion tarafından geliştirilen Dragon Ball serisine dayanan Nintendo 3DS için rol oynayan bir video oyunu olan Dragon Ball Fusions, 4 Ağustos 2016'da Japonya'da Bandai Namco tarafından piyasaya sürüldü. Dragon Ball Fusions'ı diğer oyunlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri RPG oyun deneyimidir.
9- Super Dragon Ball Z
PlayStation 2 için çıktığında, pek çok taraftar Super Dragon Ball Z'yi pek umursamadı. Budokai ve Budokai Tenkaichi serisinin hızlı tempolu oynanışı, hayranları Super Dragon Ball Z'nin eğlenceli ve heyecan verici bir aksiyon oyunu olacağını umanları ters köşe yaptı. Birço oyunsever Super Dragon Ball Z'nin aksiyon dolu dövüşlerin yaşanacağını sansada oyun daha yavaş ve daha teknik dövüşlerin geçtiği bir oyun olarak piyasaya çıktı.
8- Dragon Ball: Advanced Adventure
Dragon Ball manga ve anime serilerine dayanan bir Game Boy Advance video oyunudur. Oyun 30 oynanabilir karakter içermekle birlikte toplamda 5 oyun modu barındırmakta. Oyunun hikayesi, Goku'nun Bulma ile buluşmasıyla serinin başında başlar ve Kral Piccolo'ya karşı son savaşa kadar gider. Dimps tarafından geliştirilen Dragon Ball: Advanced Adventure, 18 Kasım 2004 tarihinde Bandai, Atari, Bandai Namco ve Banpresto tarafından Game Boy Advance için yayınlandı.
7- Dragon Ball Z: Buu's Fury
Webfoot Technologies tarafından geliştirilen Legacy of Goku II'nin devamı olan Buu's Fury, 14 Eylül 2004 tarihinde Atari ve Inc. tarafından Game Boy Advance platformu için yayınlandı. Aksiyon rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkan Dragon Ball Z'nin bu oyunu birçok oyunseverin ilk çıktığı yıllarda vazgeçilmez oyunlarından biri haline gelmişti.
6- Dragon Ball Z: Attack Of The Saiyans
Dragon Ball Z: Attack Of The Saiyans, dizinin hayranları tarafından sıklıkla unutulur. Saiyans'ın hikayesini anlatan ilk macera oyunu ya da Saiyan Saga'yı anlatan ilk RPG oyunuda değil. Daha öncesinde çıkan bir oyunmuş gibi görünsede kendine has oynanış tarzı ve mekanikleriyle diğer oyunlardan ayrılıyor.
5- Dragon Ball Z: Infinite World
PlayStation 2, 2008'de sona ermek üzereyken konsolun bilindiği fantastik diziye eklemek için son bir Dragon Ball oyunu piyasaya sürüldü. Bu oyun aslında bir Budokai 4'e benziyor, Budokai 3'ten en iyi unsurları alıyor ve bazı önemli kusurları ayarlıyor.
“Dragon Rush” özelliğinin Budokai'den hariç tutulması, burada büyük bir artı olarak görülüyor. Selefleri kadar popüler olmasa da, oyun eleştirmenlerinden birkaç düşük inceleme puanı alan bu oyun, birçok hayran tarafından seviliyor ve franchise'daki en az ve az oynanan oyunlardan biri olarak duruyor.
4- Dragon Ball Z: Super Butoden 2
Birçok modern oyuncuya Budokai Tenkaichi veya Xenoverse gibi eski, 2D dövüş oyunlarını anlatmak iyi karşılanmayabilinir. Ama bazı eski oyuncular tarafından bu tarz oyunlar nostalji havası taşıdığı için oldukça sevilir. Tose tarafından geliştirilen ve Bandai tarafından Super Nintendo Entertainment System için yayınlanan 1993 tarihli bir dövüş video oyunu Dragon Ball Z: Super Butōden 2, 17 Aralık 1993 tarihinde yayınlanan çok eski tarihi bir oyundur.
3- Dragon Ball Z: Kakarot
CyberConnect2 tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından Dragon Ball serisine dayanan, PC, PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanan yarı açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. 17 Ocak 2020'de piyasaya sürülen Dragon Ball Z: Kakarot, tek oyunculu ve çok oyunculu modları ile serinin en yeni oyunlarından biri olarak karşımıza çıkmakta.
2- Dragon Ball Z: Budokai 3
Bir süredir Dragon Ball Z: Budokai 3 serideki en iyi dövüş oyunuydu. Müthiş bir karakter dengesi, oyun mekaniği, hızlı aksiyon, hikaye modu ile en çok oyanan ve sevilen oyunuydu. Dimps tarafından geliştirilen ve Atari, Bandai ve Midway Games West Inc tarafından 16 Kasım 2004 tarihinde PlayStation 2 için yayınlandı.
1- Dragon Ball FighterZ
Arc System Works tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One ve PC platformları için 26 Ocak 2018 tarihinde yayınlanan efsane Dragon Ball FighterZ bu listedeki en iyi oyun olarak karşımıza çıkmakta.Piyasaya sürülmesinin ardından 3 yıl geçsede briçok oyunseverin hala daha vazgeçilmez oyunlarından biri haline geldi. Yeni nesil konsollarda da boy gösteren Dragon Ball FighterZ, çevrimiçi mağazalardan çok uygun fiyatlara sahip olabileceğiniz bu oyun türünün en iyisi diyebiliriz.