Oyunun görüntü kalitesi, performansı, konsol platformları karşılaştırması ve PC versiyonu ile ilgili daha detaylı inceleme ile ilgili bilmeniz gereken her şey bu makalede sunulmaktadır. Bu olağanüstü bir oyun olsa da, aynı zamanda işlemci düzeyinde iyileştirme gerektiren ve konsollarda 30 kare/s hızında ek kısıtlamalar gerektiren bir oyundur ve Xbox’ta hataların giderilmesi gerekmektedir.
Analizlerine göre, PS5 ve Xbox Series X için Dragon’s Dogma 2 versiyonları temelde birbirinden farklı değil. Pikselleri milimetre olarak saymak mümkün olmasa da, her ikisi de şahmat renderleme sayesinde 4K çözünürlüğe sahiptir ancak şu anda Xbox’un bu teknolojiyle ilişkili grafik artefaktları sorunundan dolayı küçük bir dezavantajda olduğunu belirtiyoruz ve umarız bu sorun piyasaya sürüldükten sonra giderilecektir. Xbox Series S versiyonunda ise görüntülerde çeşitli grafik kalitesi hariçi gereken bazı uzlaşmalara başvurulması gerekmektedir.
Performans göstergeleri de memnuniyet verici değil. Sadece bir grafik ayarı ile kare hızı sabit değil: 30 ila 45 fps arası değişkenlik gösteriyor, bu yüzden paradoksal olarak, 30 fps sınırı getirilmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Daha da kötüsü, büyük ve daha kalabalık şehirlere girildiğinde fps hızı rahatlıkla 20 fps’ye kadar düşebilmektedir ve Xbox Series X versiyonu biraz daha iyi performans göstermektedir, ancak görüldüğü gibi, performans her iki konsolda da ideal değil.
Bu performans düşüşünün nedeni, Dragon’s Dogma 2’nin CPU üzerine büyük bir yük binmesinden kaynaklanıyor – bu sorun PC oyuncuları için de geçerlidir. Aslında, Ryzen 7800X3D gibi güçlü bir CPU’nun bile bazı fark edilebilir performans düşüşleri yaşadığı belirtilmiş, daha eski ve güçsüz modellerle, örneğin Ryzen 5 3600 ile oyunda bazı özel alanlarda hatta oynanamaz hale geldiği gözlemlenmiştir.
DLSS gibi yükseltme teknolojileri ve grafik ayarlarının düşürülmesinin önemli iyileştirmeler sağlamadığı göz önüne alındığında, CPU üzerindeki yükü hafifletmek için geliştiricilerin müdahalesi gerekecektir. İyi haber ise Capcom’un bu yönde çalıştığını doğrulamasıdır.