Exodus yazarları kapılar ve zaman kavramlarını açıkladı.

Exodus yazarları kapılar ve zaman kavramlarını açıkladı.

Dragon Age: Origins ve Baldur’s Gate oyunlarıyla tanınan Archetype Entertainment stüdyosundan geliştiriciler, yaklaşan rol yapma oyunu Exodus’un konsepti hakkında bilgi verdi.

Oyunun önemli bir özelliği zamanın yavaşlaması efekti olacak. Oyuncular, ışık hızına yakın bir hızda seyahat edecekler ve yaptıkları eylemler insan kahramanlar için geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilecek. Zamanın yavaşlaması efektini değiştirmek mümkün olmayacak. Işık hızında seyahat eden Juno Aslan için günler anlık gibi geçerken, diğer karakterler için on yıllar veya hatta yüzyıllar geçebilir. Geride kalan ortaklar, oyuncudan çok daha hızlı yaşlandıkları için ölebilirler. Oyundaki zaman, mesafeyi belirli bir şekilde izleyeceği için oyuncular her zaman geçen zamanı öğrenebilecekler.

Yaratıcılar “Cennet Kapıları”ndan bahsettiler – Mass Effect’teki Kitle İleri Aktarıcıları’na benzeyen fantastik yapılar. Bunları bir zamanlar galakside en etkili fraksiyon olan Elohim’ler inşa etmiştir. Onlarla ne olduğu bilinmiyor: belki de soyu tükenmişlerdir, saf enerjiye dönüşmüşlerdir veya hala Evren içinde bir yerlerde yaşamaktadırlar. Kapılardan geçmek garip görüntülere ve yoğun duygulara sebep olabilir. Elohim’lerin kuralı, kapıların zarar görmemesi gerektiğini belirtir. Tekno-virüs “Çürüme” dedikodulara göre, Uzaklıklarda bulunan Centauri Yıldız Kümesi’nin kenarındaki sistemlerde kapıların etkinliğini ve güvenirliğini azaltır, ancak bu söylentiler yalandır.

Exodus, PlayStation 5, Xbox Series ve PC platformları için piyasaya çıkacak, ancak çıkış tarihi henüz bilinmiyor.