Far Cry Oyunlarını Kendi Aralarında Kötüden İyiye Sıraladık!
Bu açık dünya FPS’inde bir wingsuit (uçmak için kanat takımı) takın ve dağlar vadiler üzerinde uçun. Altı Far Cry oyununu sıralamak gerçekten zor bir iş. Far Cry 1, 2, 3 tümüyle birbirinden farklı oyunlar olmasına rağmen Far Cry 4 ve Blood Dragon Far Cry 3’e çok benziyor. Primal ise ters köşe yapıp bizi Taş Devri’ne götürüyor. Bide tüm Far Cry oyunlarının güzel olmasını hesaba katarsak onları sıralamak gerçekten zor oluyor.
Tabi ki bu iş zor diye yapmayacak değiliz. Aşağıda sizler için Far Cry serisinin son derece bilimsel olmayan ve objektif bir sıralamasını yaptık. Tüm listelerimizde olduğu gibi en popülerleri derin araştırmalar sonucu hazırlıyoruz ama beğenmezseniz kendi sıralamalarınızı aşağıya yorum olarak atabilirsiniz. İşte Far Cry oyunlarının kötüden iyiye sıralaması sizlerle:
6-Far Cry 3: Blood Dragon
Geliştirici: Ubisoft
Yayınlanma tarihi: 2013
Blood Dragon, Far Cry 3’ün memnuniyet verici, güzel bir oyunudur ve belki biraz daha ince elenip sık dokunmuştur. Aslında, ana oyunun sunduğu her şeyi sunuyor, ancak daha çok 80’li yılların filmlerinde ve oyunlarında olduğu gibi daha ağır ve daha boğucu bir çerçeve içinde sunulmuş.
Yine de bu oyun açık ve net bir şekilde eğlendiriyor. Far Cry 3’te yaratıklarının neon versiyonları haritada dolaşırken özellikle sizleri eğlendirebilir. Üstelik işçilik ve basit ilerleme sistemleri olmaksızın canlandırıcı bir şekilde modernleştirilmiş.
5-Far Cry Primal
Geliştirici: Ubisoft
Yayınlanma tarihi: 2016
M.Ö. 10.000 yılına geriye doğru gitmek serinin gidişatını epey farklı yerlere çekmek için güzel bir adım olabilir. Elbette Primal’de silah yok. Hiçbir araba, hiçbir uçak ve kesinlikle hiçbir radyo kulesi dahi yok. Bir yandan, Far Cry’in bilindik oyun tarzının otomatik silahlar ve arazi araçları olmayan bir ortamda bile çok iyi uyduğunu görmek şaşırtıcı gelmiyor. Diğer yandan ise bir Far Cry oyununa göre canlılığını yitirmiş bir oyun gibi geliyor. Hayvanları sizinle beraber savaşması için eğitmek yeni bir özellik ve oyun savaşırken sizi yalnızca yaylar, sopalar ve mızraklarla ( ve çok eğlenceli bir arı kovanı bombası) sınırlar. Zamanınızın çoğunu avcılık ve bir şeyler yaratmakla geçirmeniz serinin çizgisini bozduğu anlamına gelmiyor. Aksine binlerce yıl geçmişte oynamanıza rağmen Far Cry 3 ve 4’e çok benzer bir oyun deneyimi yaşatıyor.
4-Far Cry 2
Geliştirici: Ubisoft
Yayınlanma tarihi: 2008
Far Cry 2 gamer.com.tr ekibinin favorisi ancak favori otomatik olarak en iyi anlamına gelmiyor ve bir şeylerin sevilmesi onun kusurlarına karşı kör olunması gerektiği anlamına da gelmiyor. Hikayenin ve dünyanın sunumunu takdir ediyoruz, ancak daha yakın tarihli oyunların yanında çokta eğlenceli değil. Bunun yanı sıra Far Cry 2’nin yangın ve dost sistemi de çok tutuldu gerçekten takdir edilesi.
3-Far Cry 3
Geliştirici: Ubisoft
Yayınlanma tarihi: 2012
Far Cry 3’de Jason Brody’nin eski bir asker yerine rasgele bir adam olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu oyunda da, yüzlerce insanı öldürebilen, bisikletle uçabilen ve önceki oyunların eğitimli katillerinin yapabildikleri her şeyi yapabilen bir adam olacaksınız. Özellikle bu hiç tatmin edici değil. Onun dışında bu oyun şaşırtıcı ”üretim”(crafting) alanında da seriye çok şey katmıştır. Örneğin bir hayvanı öldürüp derisinden daha fazla para için cüzdan yapabiliyorsunuz.
2-Far Cry
Geliştirici: Crytek
Yayınlanma tarihi: 2004
Orijinal Far Cry, devasa açık ortamlar ve içinde yaşayan saldırgan AI askerleri ile ön plana çıkmıştı. Çıktıktan 13 yıl sonra bile tutulan bu oyun yayınlandığında büyük bir şok etkisi yaratmıştı. O zamanlarda donanım konusunda bizi biraz zorlasa da (Sonuçta Crytek oyunu, başka bir şey bekleyemezdik) grafik konusunda biraz esnekliğe sahipti. Şuan orta halli bilgisayarlarda bile oldukça stabil çalışıyor.
1-Far Cry 4
Geliştirici: Ubisoft
Yayınlanma tarihi: 2014
Her oyununda kendisini yeniden yaratan bir seri olarak Far Cry serinin 4. oyununda tarzını bir hayli değiştirdi. Far Cry 3’ten iki sene sonra gelen Far Cry 4 bizlere tanıdık geldi fakat tüm yönleriyle daha canlı olmuş ve iyileştirilmişti.
Daha çok vokal olan Jason Brody’nin yerine başrol oyuncusu Ajay Ghale, oyuncunun kişiliğinin boşluklarını doldurmasına izin vererek daha yumuşak ve sessiz kalıyor. Ajay, Kyrat bölgesinde olmak için gerçek bir gerekçeye sahiptir: annesinin küllerini serpmek için geri dönmüştür ve bölgenin asileri babası tarafından kurulmuş bir askeri gruptur. Olaylar olaylar…
Kyrat’ın kendisi harika ve kaotik bir oyun alanıdır: dağınık, dağlık ve etrafında dolaşmak için yeni yollar vardır. Üstelik bu oyunda, fillere binebilir, araçların üstünde bovling oynayabilir ve düşmanları havaya fırlatabilirsiniz. Senaryolu hikaye görevlerinin yanı sıra karakol baskınları bir kez daha oyunun en keyifli bölümü olarak karşımıza çıkıyor.