Helldivers 2 Kooperatif Shooter, öncüsüyle aynı oyun motorunda geliştirildi.

Helldivers 2 Kooperatif Shooter, öncüsüyle aynı oyun motorunda geliştirildi.

Helldivers 2’nin geliştirme şirketi Arrowhead Game Studios’un CEO’su Johan Pilestedt, oyunun eski bir oyun motorunda geliştirildiğini söylemek için X sosyal medyasına (eski Twitter) başvurdu. Oyun, 2014 yılında Autodesk tarafından satın alınmasının ardından Stingray olarak yeniden adlandırılan eski bir Bitsquid motorunda geliştirildi.

Öte yandan Autodesk Stingray’in desteği 2018’den beri durdurulmuş durumda. Bununla birlikte, hala bu motoru kullanan birkaç oyun bulunmaktadır. Örneğin Warhammer 40,000: Darktide da bu moturu hala kullanmaktadır.

“Proje, Stringray motorunun desteğinin kesilmeden önce başlamıştı” dedi Pilestedt, Stringray motorunun desteğinin sona erdirilmesini kastederek. “Çılgın mühendislerimizin diğer motorlarla aynı seviyeye getirmek için desteksiz çalışmaları gerekiyordu.”

Oyun motoru değişikliği, projeleri başka bir motordan diğerine taşımak için inanılmaz miktarda mühendislik çalışması gerektiren bir karar olduğu için bir stüdyonun kendi isteğiyle alabileceği bir karar değildir. Arrowhead Game Studios, Autodesk Stingray konusunda oldukça deneyimliydi ve Helldivers 2’yi eski motorda tutma kararında bu deneyim önemli bir rol oynamış olabilir.

Pilestedt’in açıklaması, 80lv tarafından yapılan ve Helldivers 2’nin öncüsüyle aynı motoru kullandığını gösteren bir mesajı yanıtladı.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, çoğu modern video oyunu popüler üçüncü parti oyun motorları olan Unreal Engine, Unity veya GameMaker Studio veya Godot gibi indie oyun motorları üzerinde geliştirilmektedir.

Helldivers 2 şu anda PC ve PS5’te mevcuttur.