Overwatch 2’de geliştiricilere teşekkürler: Artık düşmanları “vurmadan” da öldürebilirsiniz

Overwatch 2’de geliştiricilere teşekkürler: Artık düşmanları “vurmadan” da öldürebilirsiniz


Ücretsiz takım tabanlı nişancı oyunu olan Overwatch 2’nin dokuzuncu sezonu başladı. Bu olayla birlikte oyun büyük bir güncelleme aldı. Bu güncelleme kapsamında benzersiz bir kooperatif etkinlik, birkaç önemli düzeltme ve çeşitli iyileştirmeler getirildi. Sosyal medya ve oyun forumlarındaki kullanıcı tepkilerine göre, yenilikler nişancı oyunu oyuncularının tamamına hitap etmedi.

Overwatch 2 oyuncuları arasında en çok soru işareti, güncellenmiş hitbox sistemiyle ilgili olarak ortaya çıktı. Blizzard Entertainment geliştiricileri, herhangi bir nişancı oyununun oyun tasarımı konusunda en büyük hatalardan birini yaparak, vurulma modelini görsel boyutlarından çok daha büyük hale getirdi. Oyunculara göre Overwatch 2’deki hitbox’lar artık tamamen bozuk durumda.

Görünüşe göre Overwatch 2 geliştiricileri, nişancılığın önemini azaltmak ve hem silahlarla hem de yeteneklerle isabeti kolaylaştırmak istedi. Ancak onlar açıkça aşırıya kaçtı. Artık oyuncular, düşmanlara sadece onlara isabet etmek zorunda kalmadan onları öldürebiliyor. Karakterin kafa kısmına isabet alanı, oyuncular tarafından “felaket” olarak nitelendiriliyor. Kullanıcılar, Overwatch 2’de artık herkesin etkin hilelerle oynadığı bir izlenimine kapıldı, çünkü alışılmış oyun dengesi bozulmuş durumda.