Suicide Squad’un yazarları oyuncuların zamanını saygıyla karşılayacaklarını ve onları oyunda yüzlerce saat harcamaya zorlamayacaklarını vaat ettiler.

Suicide Squad’un yazarları oyuncuların zamanını saygıyla karşılayacaklarını ve onları oyunda yüzlerce saat harcamaya zorlamayacaklarını vaat ettiler.

Suicide Squad: Kill the Justice League, yedi yıl süren geliştirmenin ardından gelecek hafta piyasaya sürülecek, ancak oyunun ilk izlenimleri, Rocksteady’in geleneksel tek oyunculu oynanışa yönelik tavırlarından dolayı oldukça olumsuz oldu.

Neyse ki, Suicide Squad’a dair her şey olumsuz değildi. Oyunun, Batman Arkham’ın DNA’sını koruduğu görünüyor. Rocksteady ayrıca, oyunda diğer canlı hizmet oyunlarındaki gibi sonsuz bir öğe çiftliği olmayacağını ve oyunun oyuncuların zamanına saygı göstereceğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Discord’da gerçekleşen bir soru-cevap oturumunda, geliştiriciler Suicide Squad’ın sistemleri ve oynanış mekanikleri hakkında bilgiler verdi. Ekip, ekipman puanı sisteminin oyuncunun özgürlüğünü engellemeyeceğini doğruladı.

İçerik dağıtım yöntemi hakkında konuşan stüdyo direktörü Darius Sadegian, önceki Battle Pass’leri olan oyuncuların, sezon sona erdikten sonra tekrar geri dönüp oynayabileceklerini belirtti.

Bu seçenek, oyuncuların Battle Pass’in süresinin bitmesine zorlanmadan oynamalarını sağlayacak; bu da genel tasarım felsefesine uyacak bir yaklaşım. Oyuncunun zamanına saygı gösterme felsefesine uyuyor.

Bizim de bir hayatımız var ve bu, tasarım felsefemizin önemli bir parçası haline geldi.

Bu nedenle, oyuncunun zamanını cömertçe kullanabilmesi için oyun tasarlandı, böylece kısıtlı oyun oturumlarından en iyi şekilde yararlanabiliyorlar.

Oyuncunun zamanına saygı göstermek aynı zamanda kilidin öte yandan sürüklenmek istenmediği anlamına geliyor; genellikle oyuncuları mümkün olduğunca uzun süre tutmaya odaklanan canlı hizmet oyunlarındaki durum bu değil. Stüdyo direktörü şunları söyledi:

Oyunun, ömür boyu bir yükümlülük ya da tüm içeriği görmek için birçok fedakarlık yapmanız gereken bir oyun gibi olmasını istemiyoruz.

Ayrıca, oyuncuların anlamlı bir ilerleme kaydetmek için yüzlerce saat oyun oynamaları gerekmediği de belirtildi.

Geliştiricilerden gelen son bilgiler, “Suicide Squad” etrafındaki olumsuzluklar ardından daha umut verici oldu. Bununla birlikte, toplumun hoşnutsuzluğu, oyunun canlı hizmete odaklanan ana yapısından kaynaklanıyor ve bu da oyunun piyasaya sürülmesi günahlarını telafi edebileceği konusunda şüpheler uyandırıyor.