# 1: Vitamin hapları bizi sağlıklı tutuyor
Sadece bir tabletle sağlığımızı artırabiliriz! Aslında böyle değil. Vitaminler sadece bedenlerimizdeki prosesleri düzenler. Aşırı miktarda kalsiyum yarardan çok zarar verebileceği için vitaminleri kullanırken dikkatli olmalıyız.
# 2: Oksijensiz kan, mavi renktedir
Damar yoluyla kalbe doğru pompalanan, oksijensiz kan, mavi değil koyu kırmızı bir renktir. Okul kitaplarında, oksijenlenmiş kanla farkını vurgulamak için mavi renklidir. Cildiniz boyunca görebileceğiniz damarlar mavi gibi gözüküyor çünkü üzerlerinde parlayan ışık kırılıyor.
#3: Kahverengi şeker beyaz şekerden daha sağlıklıdır
Aslında, beyaz ve kahverengi şeker aynı şey. Ürünler koyu renk veren pekmez kullanımına göre farklılıklar gösterirler. Kahverengi şeker, daha sağlıklı sayılır; çünkü içerdiği suyun fazlalığı nedeniyle beyaz şeker kadar tatlı değildir.
# 4: Alkol beyin hücrelerini öldürür
Çok miktarda alkol vücudun metabolik süreçlerini etkiler ve oksijen yetersizliğine neden olabilir. Bu beyin hücreleri arasındaki bağlantılara zarar verebilir, ancak hücrelere bir şey yapmaz.
#5: Şeker çocukları hiperaktif hale getiriyor
Şeker kalori demektir ve kalori enerjiyi ifade eder. Bazı çocuklar çok tatlı şeyler yediğinde, enerji atma ihityacı duyar. Ancak en önemlisi şeker dişlerine zararlıdır.
# 6: Sinir hücreleri yeniden oluşturulmaz
Sinir hücrelerinin yenilenemeyeceği varsayımı bir gerçek değildir. Sinir hücrelerinin ölümü, sabit ve tamamen doğal bir süreçtir. Yeni oluşanlar beynin çeşitli yerlerinde görülür. Bir kişi stresli hissettiğinde, bu hücreleri işlevsiz hale getiren fiili sinir hücrelerinden ziyade birbirleriyle etkileşime giren kimyasal maddelerdir.
#7: Beynin sol yarımküresi yaratıcılığın, sağ yarımküresi mantığın kaynağıdır
Beynin solve sağ yarımküresinin bazı işlevlerden sorumlu olduğu doğrudur. Fakat bilim adamları, bir tarafı diğerinden daha gelişmiş olan insan olmadığını söylüyor. Burada beyinimizin birkaç kısmı yaratıcılığımızın ortak kaynağı olarak işlev görüyor ve hem sağ hem sol hemisferlerde bulunuyorlar.
#8: Gece 8 saat uyumak gerekir
Herkes, gece sekiz saat uyumanız gerektiğini biliyor. Bununla birlikte, farklı insanların farklı miktarda uykuya ihtiyacı vardır ve hem aşırı uyku hem de uyku eksikliği sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bazı insanlara kendilerini iyi hissetmek için altı saat uyku için yeterken, bazıları ise dokuz saat yattıktan sonra bile bitkin hissediyor.
#9: Antibiyotikler virüsleri öldürür
Antibiyotikler sadece bakteri öldürürler. Grip, antibiyotiklere tepki göstermeyen virüslerden kaynaklanır.
# 10: Çikolata siyah nokta yapar
Bilim adamları yaptıkları bir deneyde normalden on kat daha fazla çikolata yiyen onlarca kişiyi incelediler. Bu kişilerin denemeden önce ve sonra sahip oldukları siyah nokta sayısını karşılaştırdıklarında hiçbir fark bulamadılar. Garip gelebilir, ama bu doğru.
# 11: Şeker bağımlılık yapar
2009’da, laboratuvar farelerinin birkaç günde sadece büyük miktarda şekerle beslendiği bir deneyin sonuçları sonuçları incelendi. Bu diyetle tanıştıktan sonra şeker olmadan yaşayamaz hale geldiler. Bununla birlikte, deney insanla tekrarlandığında, aynı etki meydana gelmedi. Ve elbette, insanlar sadece şekerle hayatta kalamazlar.
Bonus
– Yaşla birlikte saçlar daha kalın ve daha koyu hale gelir ancak tıraş ile ilgisi yoktur.
– Günde 8 saat uyumanız gerekiyor. -Bilim adamları, uyku dönemlerinin her insan için farklı olduğuna inanıyor. Bu genlerinize ve diğer birçok faktöre bağlı. Neye ihtiyaç duyduğunuzu anlamak için vücudunuzu dinlemeye çalışın.
– İdrar yapmak bir denizanası ısırmasının acısını azaltabilir. -İdrar, bir denizanası ısırmasından sonra yanmayı etkisiz hale getiremez. Etkilenen bölgeyi temiz suyla yıkamak daha iyi olacaktır.
Kaynak: 1