Yönetmene göre Dragon’s Dogma 2’nin yönetmeni, açık dünya oyununda başlıca sebep olan “yakınlık”tur.

Yönetmene göre Dragon’s Dogma 2’nin yönetmeni, açık dünya oyununda başlıca sebep olan “yakınlık”tur.

Biz Dragon’s Dogma 2’nin, başlangıçta belirtildiğinden çok daha büyük bir dünyaya, birinci oyuna kıyasla daha ilginç ve çekici mesleklere ve ekranda üç tane birden patrona sahip olacağını biliyoruz. Tüm piyon uzmanlıkları, ejderha vebası ve çağırma ustaları hakkındaki ayrıntılar göz önüne alındığında, Doğruluğun durumu nedir?

Dragon’s Dogma’nın birincisinde Doğruluk, karakterin canlandırmalarla olan ilişkilerini ölçer. Hediye vererek, belirli görevleri yerine getirerek ve hatta onlarla konuşarak Doğruluğu artırabilirsiniz. Tabii ki, başka birine hoşlanmayacak şeyler yaparsanız, düşebilir. Yönetmen Hideaki Itsuno ile yaptığı bir söyleşide Automaton-Media, Doğruluğun bu oyunda “çok fazla” olacağını ve “daha da belirgin” olacağını doğruladı.

“Bu neredeyse tek sebep, açık dünya oyununu neden yaptığımız. Doğruluğa bağlı olarak gerçekleşen veya gerçekleşmeyen birçok olay olacak ve NPC’ler arasındaki ilişkiler de önemli olacak. Örneğin, çocuğun ebeveyniyle Doğruluğunuzu arttırırsanız, çocuğunuzla olan Doğruluğunuz da artacak.

Diğer yandan, NPC’ler de birbirleriyle kavga edebilir. Doğruluk özelliğini “güçlendirdik” ve birçok şey ekledik.”

Baldur’s Gate 3 gibi rol yapma oyunlarının sistemlerindeki reaktivite sınırlarını genişlettiği düşünüldüğünde, Doğruluğun etkisinin ne kadar derin olabileceğini görmek ilginç olacaktır.

Dragon’s Dogma 2, Xbox Series X/S, PS5 ve PC için 22 Mart’ta piyasaya çıkacak.