En eğlenceli ve bir o kadar da el becerisi gerektiren kısacası denge ve konsantrasyon oyunu olan oyun jenga. Oyunu öğle paydosunda ofisinizde, okulda uzun tenefüs aralarında, evde aileniz veya arkadaşlarınızla düz bir zemin olmak kaydıyla heryerde oynanabilir. Jenga isminin anlamı ise kule yükselmek olarak tanımlanabilir.
Jenga Oyunu Nasıl Oynanır?
Oyunu kısaca anlatmak gerekirse; 2 farklı eksende 3'erli gruplar olacak şekilde üst üste dizilen tahta blokları yıkmadan çekip alıp kulenin yüksekliği arttırılır. Jenga oyunu 54 adet tahta bloktan oluşur. Bu tahta blokların hepsi 2 farklı eksende 32erli gruplar halinde dizilir. Toplam 18 kat olması gerekir. Oyun en az iki kişi ile oynanır. Sıra ile başlayacak oyuncular belirlendikten sonra oyuncular birer birer kuleden bir tahta blok dikkatli bir şekilde çekilir. Çekilen tahta blok kulenin üst kısmına yerleştirilir. Fakat oyuncular kulenin üst kısmındaki kattan tahta blok çekemezler. Bu şekilde oyuncular tek elini kullanmakla beraber kuleden bir adet tahta bloğu çekerler. Kuleyi yıkan oyuncu ceza olarak kule tek başına tekrar dizer.
Jenga Oyununun Faydaları Nelerdir?
Oyunda hem fiziksel hem de düşünsel yeteneklerinin gelişmesi görülmüştür. Fiziksel olarak el ve kas kordinasyonu aynı zamanda el becerisini geliştirmektedir. Düşünsel olarak ise, dikkati sağlar. Aynı zamanda doğru karar yani analitik düşünceyi de geliştirmektedir. Ayrıca sosyal olarak insanlara büyük etkisi olan jenga oyunu birçok kişinin de severek arkadaş çevresinde oynanan oyunlardan biridir.