Fortnite haritası sürekli gelişiyor ve popüler savaş rotasında hemen hemen her sezonun başında adada büyük değişiklikler yapılıyor. Oyunun başlangıcından bu yana çok şey değişse de, yıllar boyunca şaşırtıcı bir şekilde gizli kalmış bazı ilgi çekici noktalar ve özellikler var.
Bu özelliklerden biri harita üzerinde bulunabilen çalıların, oyuncuların içine girmesini ve bu saklanma noktasını kullanarak potansiyel olarak rakiplerinden gizlenmelerine izin vermesidir. Çalılar ilk olarak çevrenin bir parçası olarak oyuna eklenmişti, ancak aynı zamanda Bölüm 1'de tüketilebilir efsane eşya oldular ve anında gizlilik sağlamaya yaradılar.
Tüketilebilir olan bu eşya daha büyük çalıların eklenmesi ile işe yaramaz hale getirildi ve oyundan kaldırıldı. Bu da oyuncuların oyunda bazı olağandışı FPS hatalarına maruz kalmasına neden oluyor gibi görünüyor.
Fortnite oyuncusu justukasz, Reddit'te bu sorunların kısa bir videosunu yayınlayarak bu çalıların Bölüm 2 harita özelliklerinde saklandığını ve hatta bunlara karşı karşıya geldiğinde kare hızlarının üçte birini kaybettiğini gösterdi. Paylaşımında şunları söyledi:
“Kısacası bu çalılara baktığınızda bile FPS’niz büyük oranda düşüyor. FPS sorunu yaşayanlar bu çalılardan uzak dursun.”
Posting it here because i don't think casuals will care about this. Basically you get some massive fps drops when being or looking at a bush, so if you're struggling with fps make sure to stay away from bushes 🙂 from r/FortniteCompetitive
FPS Düşüşünden Nasıl Kaçınılır?
Aynı sorunları yaşayan diğer kullanıcılar sayesinde paylaşım oldukça ilgi ve destek gördü. Bir kullanıcı ise büyük FPS düşüşlerinin özellikle gömülü GPU’lu PC’lerde gözle görülür olduğunu iddia etti. Fortnite'deki FPS üzerinde önemli bir etkiye sahip olan ilk hata bu değil. 'Blaze' Renegade Raider seti gibi Sezon 3 kaplamalarının da oyuncuların FPS'lerinin düşmesine neden olduğu ortaya çıkmıştı.
Çalılıklardan kaçınmak ve FPS'nizi pürüzsüz tutmak için Renegade Raider setinden uzak durmak isteyebilirsiniz. Epic Games son raporların çoğuna cevap vermedi, ancak daha sonraki güncellemelerde bazı hataları ele alması muhtemel görünüyor.