Stüdyo Ekipmanlarında Ses Kartı ve Midi Klavye’nin Önemli

Stüdyo Ekipmanlarında Ses Kartı ve Midi Klavye’nin Önemli

Teknik olarak açıklayacak olursak eğer bu ürünleri doğada ilk şekliyle var olan ve üretilen analog tüm ses dalgalarını dijital ortamlara kaydetmeye veya dinlemeye yarayan tüm elektronik cihazda mevcut olan birimdir. Peki bu ürün bu işlem sırasında ne yapmaktadır. İşte tamda bu noktada ses dalgalarını bağlı olduğu cihaz aracılığıyla dijital seslere çevirme işlemini yapmaktadır. Neden buna ihtiyaç duyuyoruz sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim… Her insanın iletişim için kullandığı bir dili olduğu gibi teknolojik araçlarında bir kulağı ağzı olmadığı için havadaki titreşimlerle iletilen ses dalgalarını yakalayarak onları elektronik cihazların anlayabileceği bir dil olan dijital yani sayısal seslere dönüştürmek zorundadır. Bu dönüştürmeye çevirmede diyebiliriz bilmediğimiz bir dilde konuşan bir insanın cümlelerini duyabilmemiz, depolayabilmemiz yada aktarabilmemiz için kendi sahip olduğumuz dile çevrilmesi gerekmektedir. Ve düşününki ne kadar iyi bir çevirmen veya tercümanımız varsa bize yabancı gelen sesleri o kadar sağlıklı ve verimli şekilde algılayabileceğimiz gibi ne kadar kaliteli ve yüksek performansta ses kartı sahibi iseniz o kadar kaliteli ve verimli sesler algılayabilir veya aktarabilirisiniz. Bu cihazlar bağlantılı bir şekilde kullanıldığı diğer cihazlar ile performans açısından uyumlu olarak kullanılmalıdır. Çünkü oldukça yüksek özelliklere sahip bir ses kartınız olsa dahi sesi yakalayan mikrofon, müzik aleti ve benzeri cihazınız kötü ise mevcut sesi en iyi şekilde eksik bir şekilde çevirse dahi ses kartınız mevcut ses kalitesiz olduğu için mevcut sesin kalitesine oranla size performans sunabilecektir. Oldukça ihtiyaçlarına göreyeterli seviyede ses ekipmanlarına sahip iseniz kaliteli ve güvenilir bir ses kartı ürünü olarak benim size tavsiyelerim Last voice Fast Track ve Midex Msx-22Pro ürünleridir bu iki marka ve model oldukça elverişli üst seviye kaliteli ve net sesler sunmak için hazırlanmış yeni nesil cihazlardır.

Ses Kartı Modellerini İncelemek İçin https://www.yonkamuzikmarket.com/ses-kartlari

Midi Klavye

Midi klavye son yılların en popüler ev ve stüdyo ekipmanlarından biridir. Oldukça yaygın bir şekilde kullanılmakta olan bu cihazlar genel itibariyle piyano tarzı ürünlerdir. Bu cihazları kullanmaya başlamak için herhangi bir ses kartına ihtiyaç duymadan direkt olarak bilgisayar ve benzeri bir cihazınıza usb aracılığıyla bağlayarak kullanabilirsiniz. Çoğun modelinde direkt olarak bu cihazdan ses alamazsınız zaten bu cihazların sunduğu ses ve efektlerin kalitesi de dijital ortamda daha iyi ortaya çıkmaktadır. Bir çok kişi çeşitli sebeplerden dolayı bu ürünleri kullanmaktadır.Kullandıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz oldukça kullanışlı olarak bu ürünler hazırladığınız bir video, müzik ve benzeri projenizde sizlere profesyonel boyutta oldukça çeşitli sesler sunacaktır. Kullanım sınırınız ve bu muhteşem ürünlerden üretebileceğiniz mükemmel sesler sadece hayal gücünüz ile sınırlıdır. Her geçen gün daha yaygın bir şekilde talep edilmekte olan bu ürünler dünya çapındaki birçok müzik aleti ve ses sistemleri üreticilerinin oldukça eğilim gösterdiği birbiri ile sıkı rekabete girerek yeni nesil öncü ürünler üretebilmek için araştırmalar yaptığı ürünlerin başında gelmektedir. Genel olarak stüdyolarımızda tercih ettiğimiz midi klavye, müzik enstrümanı dijital ara yüzüdür. Esasen iletişim aracı olan bu ürünler sesi üretmesi için kullandığınız buton aracılığıyla bastığınız butona karşılık gelen nota veya sesi dijital kodlar aracılığıyla bilgisayarımıza iletir ve daha sonra ise üretilen bu dijital sesi kayıt ve benzeri birçok projemizde kullanmakla beraber direkt olarak bilgisayar aracılığıyla yada kulaklık ve benzeri bir elektronik cihazla dinleyebiliriz.Ürününüz üzerinde bulunan konsoldaki tuş ve benzeri objelere bilgisayarınızdan görev atamaları yaparak istediğiniz biçimde kullanabilirsiniz. Muhteşem efektler ve sesler ile sizleri oldukça sık bir şekilde şaşırtacak düzeyde performanslar ve kayıt imkanı sunan bu ürünleri satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur var. Kendi üzerinde mevcut efektleri artıp azalan tuş sayıları kontrol butonları ve daha birçok çeşitli özelliğe sahip yeni nesil birçok ürün bulunmaktadır. Bence bir midi klavye satın almadan önce kullanım düzeyiniz ve amacınız doğrultusunda bütçenize en uygun güvenilir bir markadan ürün tercih etmenizdir. Benim ise size tavsiyem ise Midex MDK-39PLUS,Midex MDK-61PLUS ve Midex Mini Keyboard ürünleridir. Çünkü Midex markası son yıllarda kullanıcısını her açıdan oldukça memnun eden performans ürünleri üreten ve muhteşem özelliklerinin yanı sıra şık tasarıma sahip kullanışlı ürünler sunmaktadır.

Midi Klavye Modellerini İncelemek İçin https://www.yonkamuzikmarket.com/Midi-Klavye

Kulaklık

Kulaklık aslında küçük bir hoparlördür. Bildiğiniz üzere hoparlör kaynaktaki mevcut dijital sesi veya anlık olarak üretilen ses dalgalarını yakalayıp dijital seslere çevirdikten sonra istediğimiz şiddette dinlememize yarayan elektronik üründür. Düşünsenize on binlerce kişinin bulunduğu bir açık alanda verilen bir konserde hoparlörler olmadan sesi ne kadar uzağa verimli bir şekilde iletebilirdik. İşte bu ve benzeri noktalarda kullanılmak için geliştirilen ürünlerdir.Kulaklık ise adı üzerinde kulağımıza takılan sadece kişiye özel ses vermek için hazırlanmış olan küçük hoparlördür. Gerek bir sahnede, gerekse bir röportaj anında hatta stüdyolarımızda çeşitli sebeplerle kullanılan çağımızın en bilindik ürünlerinden biridir. Hatta son yıllarda akıllı telefonlarla birlikte çalışan konfora dayalı yüksek performanslı elverişli ürünlerinde hayatımıza girmesiyle artık bu ürünleri her anımızda kullanmaktayız. Mevcut ürünümüze oranla kullanım kolaylığı ve performanslara gebe olan bu elektronik cihazları satın almadan önce size dikkat etmeniz gereken birkaç tavsiye vermek istiyorum. İhtiyacınız olan bir kulaklık satın almadan önce uzun vadede size hizmet verebilecek kaliteli ve kesinlikle kullanım amacınıza göre bir ürün tercih etmenizdir. Tabiki de kaliteli ve konforlu kullanışa sahip uzun vadede performans sunabilen bir ürünü köklü ve güvenilir bir markada bulabilirisiniz. Benim ise size bu konuda kulaklık tavsiyem Superlux hd6688 ve Akg k52 modelleridir. Kullanım amacı ve kullanıcısından aldığı tam not ile oldukça beğeni toplayan sağlam ve kaliteli ürünlerdir. Bu muhteşem ürünleri satın alırken güvenilir ve bu alanda profesyonel seviyedeki köklü firmaları tercih ediniz. Profesyonel ve güvenilir, üretici ve tedarik firması olarak kapsamlı araştırmalarım neticesinde www.yonkamuzikmarket.com‘dan gönül rahatlığı ile tüm ses ekipmanlarınızı satınalabilirsiniz.